Trump'ın kişisel ticaret savaşı

ABD Merkez Bankası'nın önlem olarak aldığı enflasyondaki artışından sonra Donald Trump, Çin'le olan ticaret savaşının ABD borsalarına zarar verdiğini söyledi.

DÜNYA 05.09.2019, 15:11 06.09.2019, 16:47
Trump'ın kişisel ticaret savaşı

Borsaların zarar gördüğünü bilerek önlemlerin alınmasının zorunluluğunu belirten ABD Başkanı Donald Trump, bu önlemleri almasaydı ABD borsalarının 10.000 puan daha yüksek olacağını belirtti. Ancak Donald Trump, bu ticari savaşın daha çok büyümemesi için bu ekonomik pratikle yüzleşmenin gerekliliğinden bahsetti. 

Çarşamba günü Beyaz Saray'da gazetecilerin karşısına çıkan ABD Başkanı Donald Trump, "Sizlere söyleyeyim, Çin ile ilgili hiçbir şey yapmasaydım ABD borsaları şu andan 10.000 puan daha yüksek olurdu. Ancak birileri bunu yapmak zorundaydı." dedi. 

Trump: Planlarımız hazır

Bu hafta Çin ithalatlarının gümrük vergilerini artıran Trump, konuşmasında Pekin ile bir ticari anlaşma hedeflendiğini söyledi. Neler olacağını göreceklerini ancak anlaşma sağlansa da sağlanmasa da sorun olmayacağını belirten ABD Başkanı Trump, her iki durumda da planlarının hazır olduğunu ve Çin Delegeleri ile görüşme yapılmayacağını sözlerine ekledi. 

Dünkü basın toplantısından sonra iki taraf arasındaki gelişme dikkat çekici. Habernediyor'un dış haberler editörünün bugünkü yayınladığı habere göre Çin ve ABD’nin ticaret müzakeresi ekim ayında bakanlık seviyesinde yürütülecek.

Yorumlar (0)