Trump, "Yeterli ekipman yok" diyen hemşireyle atıştı: "Senin için öyle..."

ABD Başkanı Donald Trump, bazı bölgelerde yeterli miktarda kişisel koruyucu ekipman bulunmadığına dikkat çeken hemşireye, "Sizin için öyle olabilir ama pek çok kişi öyle demiyor." karşılığını verdi. 

DÜNYA 07.05.2020, 12:24
Trump, "Yeterli ekipman yok" diyen hemşireyle atıştı: "Senin için öyle..."

ABD Başkanı Donald Trump, 12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla Oval Ofis'e gelen gruptaki bir hemşireyle atıştı. 

"Bazı bölgelerde yeterli miktarda kişisel koruyucu ekipman yok"

ABD Uygulayıcı Hemşireler Birliği Başkanı Sophia L. Thomas, bir gazetecinin, kişisel koruyucu ekipmanlarının yeterli olup olmadığına yönelik sorusuna, "Ara sıra. Ülke genelindeki meslektaşlarımla konuşuyorum, bazı bölgelerde yeterli miktarda kişisel koruyucu ekipman yok, ancak bu eşi benzeri görülmemiş bir dönem." karşılığını verdi.

"Bir süredir aynı maskeyi kullanıyorum" 

Thomas, haftalardır aynı maskeyi kullandığına dikkat çekerek, "Okuldayken öğrendiğimiz enfeksiyondan korunma önlemlerine göre, her bir hasta için bir koruyucu önlük ve bir maske kullanmalıyız." dedi. 

"Hastalarımızın bakımını sağlamak için elimizden geleni yapmalıyız"

Açıklamalarını yumuşatmaya gayret eden Thomas, "Kişisel koruyucu ekipman seyrek bulunuyor ama bu yönetilebilir ve biz de yapmamız gerekeni yapıyoruz. Bizler hemşireyiz, uyum sağlamayı öğrenmeli ve hastalarımızın bakımını sağlamak için elimizden geleni yapmalıyız. Salgın devam ettikçe yapacağımız şey de bu." şeklinde konuştu. 

"Ben zıttını duydum"

ABD Başkanı Donald Trump ise hemşirenin açıklamalarına tepki göstererek, "Senin için (ekipman eksikliği) ara sıra belki ama diğer pek çokları için öyle değil." ifadelerini kullandı. 

Trump, "Çünkü ben zıttını duydum. Koruyucu önlük dolu olduğunu duydum. Raflarımız bomboştu, hiçbir şeyimiz yoktu çünkü bir önceki yönetim onları oraya koymadı. Sorun değil, ama neredeyse her yerde muazzam bir arzımız olduğunu duydum." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)