Trump, yeni parti kuracağı iddialarına yanıt verdi

Donald Trump, katıldığı bir konferansta yaptığı konuşmada yeni parti kuracağına ilişkin iddiaları yalanladı. Trump bunun oyları bölmek manasına geldiğini söyleyerek Cumhuriyet Partisi etrafında destekçileriyle daha da güçleneceğini ifade etti.

DÜNYA 01.03.2021, 07:27 01.03.2021, 11:21
Trump, yeni parti kuracağı iddialarına yanıt verdi

Amerika Birleşik Devletleri Eski Başkanı Donald Trump, Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı’nda bir konuşma gerçekleştirdi. Trump burada yaptığı konuşmada, “Dört sene önce birlikte çıktığımız inanılmaz yolculuğun henüz sona ermediğini paylaşmak için bugün buradayım. Hareketimiz henüz yeni başlıyor ve sonunda kazanacağız!” ifadelerini kullandı. Donald Trump, Cumhuriyet Partisi için bir güç olarak kalmak istediğini sözleriyle açıkça ifade ederken muhtemel bir 2024 başkanlığını da ima etti. Demokratlara laf atan eski başkan, coşkulu tezahüratlar arasında, “Onları üçüncü kez yenmeye ilişkin dahi karar alabilirim.” şeklinde konuştu.

“Yeni bir parti kuracağım haberleri yalan”

Trump, pazar günü yapmış olduğu konuşmada yeni bir parti kuracağına ilişkin çıkan söylentileri de yalan haber olarak nitelendirdi. Yeni bir partinin oy bölüşmek olduğunu ifade eden Trump, Cumhuriyet Partisi’nde birleşip her zamankinden daha güçlü olacaklarını ifade etti.

“Biden’ın bu kadar kötü olacağını kimse tahmin etmiyordu”

Mevcut Biden yönetimini de eleştirilerde bulunan Trump, Biden’la birlikte “Modern tarihteki herhangi bir başkanın en feci ilk ayını” yaşadığını söyleyerek, “Biden yönetiminin kötü olacağını düşünüyorduk ancak bu kadar kötüsünü tahmin etmiyorduk” diyerek Biden’ı hedef alan açıklamalarda bulundu.

Trump konuşmasının devamında, “Biden utanç verici bir şekilde ABD gençliğine ihanet etti, gençleri evlerine kilitliyor, bunun bir sebebi yok, onlar dışarı çıkmak istiyor.” diyerek okulları açmaya yönelik çağrı yaptı.

Trump, Biden yönetiminin aşı çalışmalarına ilişkin ise bunun övülecek bir durum olmadığını söyleyerek yeni yönetimin yalnızca kendi planlarını takip ettiklerini söyledi.

Yorumlar (0)