Trump, yasak dinlemedi! Binlerce kişiyi kapalı salona tıktı 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Nevada eyaletinde bulunan kapalı bir salonda binlerce kişinin katıldığı bir seçim mitingi düzenledi. Söz konusu eyalette, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 50'den fazla kişinin bir arada bulunmasına yasak getirilmişti. 

DÜNYA 14.09.2020, 14:18
Trump, yasak dinlemedi! Binlerce kişiyi kapalı salona tıktı 

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 3 Kasım günü başkanlık seçimleri gerçekleştirilecek. 

Söz konusu seçimlerden önce Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, aralıksız bir şekilde miting düzenliyor. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan önlemleri umursamaması nedeniyle yine tepki çekti. 

50'den fazla kişinin bir arada bulunması yasak

Trump, Nevada eyaletinde bulunan kapalı bir salonda seçim mitingi düzenleyerek, binlerce kişiyle bir araya geldi. 

Söz konusu eyalette, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 50'den fazla kişinin bir arada bulunmasının yasak olduğu öğrenildi. 

Sosyal mesafe kuralı hiçe sayıldı 

Nevada eyaletinin Henderson şehrinde düzenlenen seçim mitinginde sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı görüldü. Sadece Trump konuşma yaparken, arkasında bulunan kişilerin maske taktıkları fark edildi. 

Para cezası kesilebilir

Yetkililer, seçim mitinginin düzenlenmesini sağlayan şirkete ait işletme belgesinin iptal edilebileceğini bildirdi. Öte yandan, söz konusu şirkete para cezası uygulanabileceği kaydedildi. 

"Biden çeteleri destekliyor"

Trump, seçim mitinginde yine Demokrat Partili rakibi Joe Biden'ı hedef aldı.

Demokrat Partili Biden'ın yerli teröristlere destek verdiğini iddia eden Trump, kendisinin de yerli teröristleri tutuklamayı hedeflediğini söyledi. 

Trump, Biden'ın seçimleri kazanması halinde "çetelerin zafer kazanacağını" ifade etti. 

Biden da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 196 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği ülkede böyle bir seçim mitingi düzenlenmesine tepki gösterdi. 

"Protesto düzenleniyorsa miting de düzenlenir"

Trump'ın sözcülüğünü yapan Tim Murtaugh, on binlerce insanın protestolar için bir arada bulunduğunu ve her yeri yakıp yıktığını belirterek, barışçıl bir şekilde seçim mitingine de katılmanın normal olduğunu kaydetti. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) genelinde gerçekleştirilen anketlere göre Trump, Biden'ın gerisinde kaldı. Bu nedenle Trump'ın daha sık miting yaptığı iddia ediliyor.

ABD'de son durum ne?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) son bir günde 39 bin 637 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi. Böylece ülkede toplam vaka sayısı 6 milyon 679 bin 23 oldu.

Son bir günde yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 677 kişinin yaşamını yitirdiği ülkede, toplam can kaybı 198 bin 150'ye yükseldi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) şu ana kadar 3 milyon 950 binden fazla hasta iyileşti. Söz konusu ülkede yaklaşık 92 milyon yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yapıldı.

Yorumlar (0)