Trump, WSJ'yi yalanlarken yanlış yalanladı

The Wall Street Journal gazetesi (WSJ) haberine tepki gösteren ABD Başkanı Donald Trump, "Suudi Arabistan'a 12 bin asker göndereceğimiz yönündeki haberler yalan" dedi. Ancak kimse "12 bin" rakamı zikretmemişti.

DÜNYA 06.12.2019, 07:26
Trump, WSJ'yi yalanlarken yanlış yalanladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, "Bugün Suudi Arabistan'a 12 bin asker göndereceğimiz yönünde çıkan haberler yanlış, daha da net söylemek gerekirse bu yalan haber." diyerek The Wall Street Journal gazetesinin (WSJ) haberini yalanladı. 

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Kongresi ile ABD Savunma Bakanlığını (Pentagon) karşı karşıya getiren Amerika Birleşik Devletleri'nin Ortadoğu'ya 14 bin asker sevk etmeyi değerlendirdiği iddialarına Twitter'dan cevap verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, "Bugün Suudi Arabistan'a 12 bin asker göndereceğimiz yönünde çıkan haberler yanlış, daha da net söylemek gerekirse bu yalan haber." ifadelerini kullandı.

"12 bin" diyen olmadı ki!

Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri basınında çıkan haberlerde Ortadoğu'ya 14 bin asker gönderilmesinden bahsedilmesine rağmen ABD Başkanı Donald Trump'ın paylaşımında 12 bin rakamından bahsetmesi de dikkati çekti.

"Ortadoğu'ya ek asker" haberi Washington'u karıştırdı

The Wall Street Journal gazetesi (WSJ), ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkililerine dayandırdığı haberinde, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yaz aylarında İran tehdidine karşı Ortadoğu'ya sevk ettiği 14 bin askere ek olarak bölgeye 14 bin asker daha göndermeyi planladığını yazmıştı. 

Bunun üzerine Missouri Senatörü Cumhuriyetçi Josh Hawley, gazetenin haberini Twitter hesabından paylaşarak şu soruyu sormuştu:
"Sadece bu sene 14 bin asker gönderdikten sonra Pentagon'un Ortadoğu'da 14 bin ek asker istemesinin sebebini Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'ndeki oturumda dinlemek istiyorum. Pentagon bir kara savaşına mı hazırlanıyor?" 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Alyssa Farah, Missouri Senatörü Cumhuriyetçi Josh Hawley'in talebi üzerine ABD Savunma Bakanı Mark Esper adına açıklama yayımlamıştı. Açıklamada şu ifadeler bulunuyondu:

"Dünyadaki tehdit durumunu sürekli olarak değerlendiriyor ve seçeneklerimize bakıyoruz. Hasımlarımızın faaliyetlerine, dinamik durumlara bağlı olarak kuvvet durumu ve asker sayımızı ayarlıyoruz. Bakan Esper, bu sabah ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı James Inhofe ile konuştu ve şu anda Orta Doğu'ya 14 bin ek asker göndermeyi değerlendirmediğimizi yineledi."

Yorumlar (0)