Trump ve Johnson telefonda görüştü

ABD Başkanı Donald Trump ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson telefon görüşmesi yaptı.

DÜNYA 17.12.2019, 07:59
Trump ve Johnson telefonda görüştü

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı seçim zaferinden dolayı kutladı. Telefon görüşmesinde Trump ve Johnson, ABD-İngiltere serbest ticaret anlaşması müzakereleri dâhil olmak üzere birçok konuda iş birliğini daha da güçlendirmeye yönelik bağlılıklarını bir kez daha teyit ettiler.

Amerika Başkanı Donald Trump ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın yaptığı telefon görüşmesinde ABD ve İngiltere arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirileceği vurgusu yapıldı. 

Görüşmeye ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Donald Trump ve Boris Johnson'ın bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Donald Trump'ın, Boris Johnson'ı İngiltere'deki seçimlerde galibiyetinden dolayı kutladığına vurgu yapılan açıklamada, "Donald Trump ve Boris Johnson, ABD-İngiltere serbest ticaret anlaşması müzakereleri dahil olmak üzere birçok konuda iş birliğini daha da güçlendirmeye yönelik bağlılıklarını bir kez daha teyit etti." denildi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson geçen hafta perşembe günü İngiltere'de yapılan erken genel seçimden galibiyetle çıkmıştı. Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti, 364 sandalye ile seçimi ilk sırada tamamlamış, böylece Muhafazakarlar, 650 üyeli Avam Kamarası'nda salt çoğunluk olan 326'yı geçerek 2 yıl aradan sonra yeniden tek başına iktidara gelmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından, "Büyük zaferinden dolayı Boris Johnson'ı tebrik ediyorum!" şeklinde paylaşım yaptı.

Yorumlar (0)