"Trump ve Erdoğan anlaştı"

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet, "Başkan Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonun keyfiyeti konusunda tam olarak anlaştılar." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 10.10.2019, 01:13
"Trump ve Erdoğan anlaştı"

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet, CNN International'a konuşarak, TSK tarafından Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Erdoğan ve Trump'ın 13 Kasım'da Washington'da bir araya geleceğini kaydeden Aybet, söz konusu askeri harekatın yanı sıra DEAŞ ile mücadele gibi konuların da görüşülebileceğini söyledi.

Aybet, "Başkan (Donald Trump ve Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan operasyonun keyfiyeti konusunda tam olarak anlaştılar. Yapılacak görüşmede de ABD ile paylaştığımız ortak görüşlerin bir parçası olarak DEAŞ ile mücadele ve uluslararası toplumun üzerine düşen sorumlulukların ele alınacağını düşünüyorum." dedi.

Avrupa ülkelerinden gelerek DEAŞ'a katılan militanların ait oldukları ülkelerce teslim alınması konusunda ABD ile aynı fikirde olduklarını belirten Aybet, "Bu, Amerikalılarla anlaştığımız konulardan biridir. ABD'li yetkililerle bu operasyon başlamadan birkaç ay önce, ele geçirilen DEAŞ militanların kontrolünü konuşmuştuk. Bu görüşülecek diğer bir konu." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)