Trump uyardı: Çok acı verecek 2 hafta geçireceğiz!

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da koronavirüsle ilgili basın açıklamasında bulundu. Trump, koronavirüse 'veba' ismini verdi ve önümüzdeki 2 haftalık sürenin çok zor geçeceğini kamuoyuyla paylaştı.

DÜNYA 01.04.2020, 01:12 01.04.2020, 02:22
Trump uyardı: Çok acı verecek 2 hafta geçireceğiz!

ABD Başkanı Trump, koronavirüsle ilgili olarak basın açıklamasında bulundu. Trump, koronavirüsün bir veba olduğunu dile getirdi.

Trump, Beyaz Saray'da yaptığı basın toplantısındaki konuşmasına "Ülkemiz, büyük bir milli imtihanın ortasında. Bu daha önce karşılaşmadığı türden bir imtihan." sözleriyle başladı.

Tüm dünyanın Kovid-19 ile mücadele içinde olduğunu kaydeden Trump, halkın ve işletmelerin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Ventilatör cihazı koronavirüsün sebep olduğu nefes alışverişinde problem oluşan hastalar için kullanılıyor.

"10 bin ventilatör hazır"

Trump, Şu anda aldıklarını önlemlerin daha iyi bir gelecek için hazırlık olduğunu vurgulayarak, "Salgına karşı alınan önlemlere, önümüzdeki 30 gün içinde uyulması bir ölüm kalım meselesi. Bu bir veba" değerlendirmesinde bulundu.

Eyaletlere yönelik tıbbi malzeme yardımına da devam ettiklerini kaydeden Trump, şu anda 10 bin ventilatörün hazır olduğunu dile getirdi. 

Trump, ABD Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı (FEMA) ve orduya bağlı Mühendis Birliklerinin, Michigan, Louisiana, New Orleands ve California gibi konumlarda sahra hastaneleri kurma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

25 bin ülke vatandaşı farklı ülkelerden tahliye edilerek ülkeye getirildi.

"50'den fazla ülkeden 25 bin ABD'li tahliye edildi"

ABD Dışişleri Bakanlığının da yurt dışındaki vatandaşların ülkeye getirilmesi için çalıştığını vurgulayan Trump, "29 Ocak'tan itibaren 50'den fazla ülkeden 25 bin ABD vatandaşını tahliye ettik." diye konuştu.

ABD'deki hastaneler koronavirüsle mücadelede kapasite sınırına yaklaştı. Yeni önlemler dahilinde planlar yapılıyor.

"İki hafta çok zor geçecek"

Trump, "ABD vatandaşlarından önümüzdeki zorlu günlere hazırlanmalarını istiyorum. Önümüzde çok zor geçecek iki hafta var. Bundan sonra ise birçok uzmanın tahmin ettiği gibi tünelin sonunda gerçekten ışık göreceğimizi umuyorum. Ama bu çok acılı iki hafta olacak." ifadelerini kullandı.

ABD'de daha önce görülmeyen türden şeylerin yaşandığını belirten Trump, "Bu sabah hastanelere giden doktorları ve hemşireleri izledim. Savaşa giden askerler gibiydiler. Onların cesareti inanılmaz." yorumunu yaptı.

Trump'tan maske krizine dair açıklama

Trump, ABD'de yaşanan koronavirüs maskesi kıtlığıyla ilgili ilginç bir açıklamada bulundu. Trump, "Maske olmak zorunda değil, atkı da kullanılabilir. Herkesin atkısı var, kullanabilirler.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)