Trump: “Ülkemiz, göz göre göre yok oluyor” 

Donald Trump,  parti toplantısı sırasındaki konuşması ile yeni yönetimi eleştirdi ve Çin’in Covid-19 salgınını çıkardığı için tazminat ödemesi gerektiğini bildirdi.” 

DÜNYA 06.06.2021, 12:37 07.06.2021, 09:01
Trump: “Ülkemiz, göz göre göre yok oluyor” 

Eski ABD Başkanı Donald Trump, partisinin haftalık toplantısında konuştu. Kuzey Carolina eyaletinde gerçekleştirilen toplantıda Trump, ABD’nin yeni başkanı Joe Biden ve heyeti hakkında eleştirilerde bulundu: “Ülkemiz, Biden döneminde geriye gitmiştir. Ülkemiz göz göre göre yok oluyor. 2020’deki seçimler sırasında kötü şeyler yaşandı. 2022’deki ara seçimlerde ise Cumhuriyetçilerin başarılı olacağını düşünüyorum. ABD Senatosu açısından önemli olan Kuzey Carolina eyaletini kazanacağız. 2024 seçimlerini ise dört gözle bekliyoruz. Seçim sırasında Temsilciler Meclis üyesi Ted Budd’ı destekliyorum ve bu son kararım.”



“Çin, tazminat ödemeli”

Trump, dünyayı saran Covid-19 salgınının Çin’deki laboratuvarlardan çıktığını ve Biden dönemindeki araştırmaların da bunu gösterdiğiniz hatırlatarak Çin’in ABD’ye en az 10 trilyon dolar değerinde tazminat ödemesi gerektiğini vurguladı. ABD’deki aşılama çalışmaları hakkında da konuşan Trump, kendi başkanlık döneminde yaptığı anlaşmalar sayesinde Biden’ın şu anda bu kadar rahat bir aşılama kampanyası yürüttüğünü; kendi anlaşmaları olmasaydı Biden’ın büyük sorunlar yaşayacağını dile getirdi. 

Yorumlar (0)