Trump, Twitter hesabı ile vedalaşabilir!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkanlık seçimlerinin resmî olmayan sonuçlarına göre koltuğunu kaybeden Trump, Twitter hesabını da kaybetme riski ile karşı karşıya.

DÜNYA 09.11.2020, 08:56 09.11.2020, 14:58
Trump, Twitter hesabı ile vedalaşabilir!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkanlık seçimlerinin resmî olmayan sonuçlarına göre, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, Demokratların adayı Joe Biden karşısında yenilgiye uğradı. 

Trump, resmî olarak başkanlık koltuğunu kaybetmesi durumunda çok sevdiği Twitter hesabını da kaybetme riski ile karşı karşıya kalacak. 

The Verge adındaki internet sitesine göre, şimdiye dek sosyal medya platformundan pek çok kez uyarı aldığı görülen Tump, başkanlık seçimlerini resmî olarak kaybetmesi durumunda "dünya lideri" muafiyetine sahip olamayacak. 

Yani Biden'ın Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) resmî olarak yeni başkanı olması halinde Trump, hem koltuğuyla hem de Twitter hesabıyla vedalaşacak.

Sosyal medya platformu Twitter, başkanlık seçimleri sürecinde Trump tarafından yapılan paylaşımlara, "sahte bilgi yaydığı" gerekçesiyle uyarı etiketi koymuştu. 

Biden başkanlık seçimlerini kazanmıştı

AP (Associated Press) haber ajansı, "sancak eyalet" olan Pensilvanya'da Biden için yüzde 49,6 oranında oy kullanıldığını duyurmuştu. Biden, 20 delegeli Pensilvanya eyaletini kazanarak, toplam 273 delegeyi hanesine yazdırmıştı.

Böylece Biden, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yeni başkanı seçilmişti. Arizona eyaleti, Nevada eyaleti ve Georgia eyaletinde de Biden'ın önde olduğu görülmüştü. Söz konusu eyaletlerin üçünü Trump kazansa bile sonucun yine değişmeyeceği ifade edilmişti.

Yorumlar (0)