"Trump tweet attıkça işimi yapamayacağım!"

ABD Adalet Bakanı Barr, Başkan Trump'ın attığı tweetler yüzünden işinin "yapması imkansız" bir hale geldiğini söyledi.

DÜNYA 14.02.2020, 16:50
"Trump tweet attıkça işimi yapamayacağım!"

ABD Adalet Bakanı William Barr, Başkan Donald Trump hakkında oldukça tartışma yaratacak sözler söyledi. 

Trump'ın yakın müttefiklerinden biri olan Barr, "Sanırım artık Adalet Bakanlığı davaları hakkında tweet atmayı sonlandırmanın zamanı geldi" dedi. Barr, "Devamlı altımı oyan arka plan yorumları yapılmaya devam edildikçe ben bakanlıktaki görevlerimi yapamayacağım" diye konuştu.

Adalet Bakanı'nın Başkan Trump'a yönelik sert eleştirileri, ABD Başkanı'nın eski danışmanlarından Roger Stone hakkında yürütülen bir davanın kamuoyu tarafından sıkı bir şekilde takip edilmesinin ardından geldi. 


Roger Stone

McConnell'dan da destek geldi

Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell da Trump'a Barr'ın sözlerini dinlemesi yönünde çağrıda bulundu. McConnell "Eğer Adalet Bakanı tweetlerin önünü kestiğini düşünüyorsa Başkan, Adalet Bakanı'nı dinlemeli" dedi.

Roger Stone davası neden ortalığı karıştırdı?

Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Stone'a yönelik hapis süresinin kısaltılmasını planladığının öğrenilmesini ardından büyük tepki çekmişti. Trump'ın uzun yıllardır arkadaşı da olan Stone, Kasım 2019'da ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nin 2016 yılında düzenlenen başkanlık seçimlerine Rus müdahalesi hakkındaki incelemelerini engellediği iddialarıyla hüküm giymişti.

Federal savcılar, Stone'un soruşturmayı engellemekten dolayı 7 ila 9 yıl hapis yatması gerektiğini açıklamıştı. ABD Başkanı Trump, federal savcıların bu planına hızla karşı çıkarak "Bu korkunç ve hiç adil olmayan bir durum" tweeti atmıştı. Bakanlık, Trump'ın tweetinin ardından bakanlığın savcı ekibi tarafından gelen hüküm süresini reddederek Trump lehine karar aldığı şüphelerini yaratmıştı. Olayların ardından 4 savcı istifa etmişti.

"Başkan'ın tweetleri işlerimi aksatıyor"

William Barr, ABC News'a verdiği röportajda Başkan Trump'ın kendisinden herhangi bir davaya müdahil olmasını istemediğini ancak yürütülen davalar hakkındaki yorumlarının "işini yapmasını imkansız bir hale getirdiğini" söyledi. Barr, "Doğru karar olduğunu düşündüğünüz adımı mı atarsınız yoksa atılan tweet yüzünden geri adım mı atarsınız? Bu durum, Başkan'ın tweetlerinin işlerimi ne kadar aksatıcı olduğunu sergiliyor" ifadelerini kullandı.

"Kimse tarafından etkilenecek veya sindirilecek değilim"

Barr, "Kimse tarafından etkilenecek veya sindirilecek değilim. Bu ister Kongre olsun, ister bir gazete olsun, isterse Başkan olsun. Umarım Başkan Trump sözlerime saygı gösterir ve atması gereken adımı atar" dedi.

William Barr, Şubat 2019'da Adalet Bakanı olarak atanmıştı. Barr, selefi Jeff Sessions'un aksine ABD Başkanı Trump'la yakın ilişkileriyle biliniyordu.

Yorumlar (0)