Trump: Türkiye iyi iş çıkarıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi dâhilinde ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi. Trump, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "NATO üyesi Türkiye, oldukça iyi bir iş çıkarıyor." dedi.

DÜNYA 04.12.2019, 15:03 04.12.2019, 17:08
Trump: Türkiye iyi iş çıkarıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump, NATO Liderler Zirvesi'nde düzenlenen ana oturumun ardından görüşmede bulundu. 

Zirvenin gerçekleştirildiği The Grove Otel'de basına kapalı yapılan görüşme yarım saat sürdü.

Görüşmede; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da hazır bulundu.

İletişim Başkanlığından açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile NATO Zirvesi marjında son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdi." ifadesini kullandı.

Trump: NATO üyesi Türkiye oldukça iyi bir iş çıkarıyor

ABD Başkanı Donald Trump, zirvenin ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Trump, "Başarılı bir NATO toplantısıydı. NATO üyesi Türkiye, oldukça iyi bir iş çıkarıyor. " dedi.

Trump, sözlerine şöyle devam etti:

"İran'a yaptırımları Merkel'le konuşacağım. Ticaret duvarlarını AB yarattı, bunun hakkında konuşacağız, çözeceğimizi düşünüyorum. Çin'le müzakereler çok iyi gidiyor, neler olacağını göreceğiz. AB ile sözkonusu olan, daha zor anlaşma. Kanada Başbakanı Justin Trudeau çok iyi birisi, ama ona yüzde 2'lik ödemeyi yapmadığını söyledim, bundan çok memnun olmadı, fakat Kanada'nın parası var, yapacak bir şey yok."

Yorumlar (0)