Trump'tan "Yılın Kişisi" tepkisi

Greta Thunberg'in Time dergisi tarafından "Yılın Kişisi" seçilmesine ABD Başkanı Trump, "Çok gülünç. Greta ilk başta öfke kontrolü problemini yenmeli, sonra bir arkadaşıyla eski usul güzel bir filme gitmeli" ifadesiyle tepki gösterdi.

DÜNYA 12.12.2019, 18:19 12.12.2019, 18:26
Trump'tan "Yılın Kişisi" tepkisi

ABD Başkanı Donald Trump, 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg'in Time dergisi tarafından "Yılın Kişisi" seçilmesini "gülünç" olarak niteledi. Trump, sosyal medya hesabından konuya dair paylaştığı mesajda, "Çok gülünç. Greta ilk başta öfke kontrolü problemini yenmeli, sonra bir arkadaşıyla eski usul güzel bir filme gitmeli. Sakin ol Greta, sakin ol" ifadelerini kullandı.

Thunberg ise sık sık yaptığı gibi Trump'ın mesajının ardından kişisel Twitter hesabında değişiklikler yaparak, "Öfke kontrolü sorunuyla başa çıkan bir ergen. Şu anda bir arkadaşıyla sohbet edip eski usul güzel bir film izliyor" cümlelerini ekledi.

Merkel de nasiplenmişti

Time dergisinin bu yılki "Yılın Kişisi" adayları arasında Donald Trump da vardı. Trump, 2015 yılında da adaylar arasındaydı ve derginin Angela Merkel'i "Yılın Kişisi" seçmesine de tepki göstermişti. Trump, Merkel'in "Almanya'yı mahvettiğini" öne sürmüştü.

Greta Thunberg, iklim değişikliğine dikkat çekmek adına ülkesi İsveç'te başlattığı haftalık okul greviyle adını duyurmuş, Thunberg 100'e yakın ülkedeki bir çok eyleme ilham kaynağı olmuştu. 16 yaşındaki genç kız 2019 boyunca katıldığı konferanslar ve uluslararası toplantılarda yaptığı konuşmalarla dünya basınında adından sıkça söz ettirmişti.

Yorumlar (0)