Trump'tan yeni paylaşım: Seçimleri ben kazandım!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimlerini Joe Biden'a karşı kaybeden Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "seçimleri kazandığını" iddia etti. 

DÜNYA 16.11.2020, 10:50
Trump'tan yeni paylaşım: Seçimleri ben kazandım!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimleri tartışmalı bir şekilde geçti. 

Demokratların adayı Joe Biden, resmî olmayan sonuçlara göre 306 delegeye ulaşarak seçimleri kazandı.

232 delegede kalan Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ise başkanlık seçimlerine hile karıştığını ileri sürdü. 

Donald Trump, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, hile yapıldığı için başkanlık seçimlerini Joe Biden'ın kazandığını ifade etti. 

Başkanlık seçimleri sırasında oy sayım işlemlerine gözlemcilerin ve denetçilerin kabul edilmediğini iddia eden Donald Trump, radikal solcu bir şirket olduğunu öne sürdüğü Dominion tarafından oyların sınıflandırıldığını belirtti. 

Donald Trump, medyayı da sahte ve sessiz olmakla suçladı.

Söz konusu paylaşımının ardından bir paylaşımda daha bulunan Donald Trump, "Seçimleri ben kazandım." ifadesini kullandı. 

Biden Georgia'yı da kazanmıştı

Demokratların adayı Joe Biden, sancak eyaletlerden biri olan Georgia'da yüzde 49.52 oranında oya sahip olmuş, söz konusu eyaleti kazanarak 16 delegeyi daha hanesine yazdırmayı başarmıştı.

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ise Kuzey Carolina'da yüzde 50 oranında oya sahip olmuş, 15 delegeli eyaleti kazanmıştı. 

Böylece Joe Biden, 306 delegeyi hanesine yazdırmış, resmî olmayan sonuçlara göre başkanlık seçimlerini kazanmıştı. Donald Trump ise 232 delegede kalmış, başkanlık seçimlerine hile karıştığını ileri sürmüştü. 

Joe Biden'ın 20 Ocak 2021 tarihinde başkanlık koltuğuna oturması bekleniyor.

Yorumlar (0)