Trump'tan yeni "ölü sayısı" tahmini!

ABD Başkanı Donald Trump, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) kaynaklı 80 ila 90 bin ölüm beklediklerini açıkladı. Trump aşı için de tarih verdi.

DÜNYA 04.05.2020, 06:56
Trump'tan yeni "ölü sayısı" tahmini!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, ABD'deki Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle can kayıplarının 80 ila 90 bine ulaşabileceğini tahmin ettiklerini açıkladı.

Amerikan Fox News kanalına konuşan ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadeleye ve beklenen sonuçlara ilişkin açıklama ve değerlendirmelerde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri'nin Covid-19 salgınıyla mücadelede başarılı bir süreç geçirdiğini ve alınan önlemler kapsamında ekonomik olarak kapanan bazı eyaletlerde hayatın kademeli olarak yeniden normale döndürülebileceğini belirtti.

Trump'tan son tahmin

Tahmini vaka ve ölüm oranlarına yönelik bir soruya yanıt veren ABD Başkanı Trump, yapılan son projeksiyonlara göre ABD'de 80 ile 90 bin arasında insanın yaşamını yitirebileceğini ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, konuşmasında rakamlara kıyasla çok iyi bir durumda olmadıklarını fakat diğer ülkelere göre de kötü sayılmayacaklarını iddia etti.

Geçen hafta Beyaz Saray'da yapılan açıklamada can kaybı sayısının 60 ile 65 bin arasında olacağı ifadelerinin anımsatılması üzerine ABD Başkanı Donald Trump, "O zaman 65 bin demiştim şimdi 80 ila 90 bin diyorum çünkü çok hızlı artabiliyor." karşılığını verdi.

Aşı için tarih verdi

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusundaki aşı çalışmalarına da temas eden ABD Başkanı Donald Trump, gerekli aşı üzerinde sıkı bir çalışma yapıldığını ve 2020 sonuna kadar hazır olacağını dile getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, "Yaptığımız sıkı takip sonucunda beklediğimiz aşının 2020 yılı sonunda bulunacağını öngörüyoruz. Şu an elimizde modeller var ve ikmal hattı kuruyoruz." diye konuştu.

Covid-19 ekibiyle çelişti

ABD Başkanı Donald Trump'ın bu sözlerinin Beyaz Saray Covid-19'la Mücadele Görev Gücü üyelerinin ifadeleriyle çelişmesi ise dikkati çekti.

Yorumlar (0)