Trump'tan ücretsiz koronavirüs testine destek!

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'lilere ücretsiz yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yapılmasına ve ücretli hastalık izni almalarına olanak sağlayan yasa tasarısına destek verdiğini belirtti. 

DÜNYA 14.03.2020, 08:54
Trump'tan ücretsiz koronavirüs testine destek!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle dünya genelinde 5 binden fazla kişi hayatını kaybetti. ABD'de 2 bin 174 vaka tespit edilirken, toplam 47 kişi yaşamını yitirdi. Ölümlerden 37'si Washington'da gerçekleşti. 

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinde etkisini artıran yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle ülke genelinde acil durum ilan etmesinin ardından, alınan ilave tedbirlere ilişkin Twitter üzerinden açıklamada bulundu. 

Trump, Demokratlar tarafından sunulan ve koronavirüse ilişkin bazı önlemleri içeren, aynı zamanda bugün Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda oylanması planlanan yasa tasarısı hakkında "Temsilciler Meclisindeki 6201 sayılı yasa tasarısını tamamen destekliyorum." bilgisini paylaştı. 

Yasa tasarısının ücretsiz koronavirüs testleri ile ücretli hastalık izni gibi meseleleri kapsadığına işaret eden Trump, "Hazine ve Çalışma Bakanlarına, küçük işletmelerin durumdan etkilenmemesi için esneklik sağlayan düzenlemeler hazırlamaları talimatı verdim." ifadelerini kullandı. 

"Tasarıyı imzalamayı dört gözle bekliyorum"

Trump, Kongre'de bulunan tüm Demokrat ve Cumhuriyetçilere bu yasa tasarısına "evet" oyu vermeleri için çağrıda bulunarak, "Amerikan ailelerinin sağlığını ve iyiliğini her zaman ilk sıraya koyacağım. Bu tasarının bir an önce Kongreden geçip, benim masama gelmesini ve tasarıyı imzalamayı dört gözle bekliyorum." açıklamasını yaptı. 

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, "İlk Önce Aileler Koronavirüs Cevabı Yasası" başlıklı yasa tasarısı hakkında Beyaz Saray ile anlaşmaya sağlandığını bildirmişti. 

Yasa tasarısı, Temsilciler Meclisi'nde onaylanması halinde Senato'da oylanacak. Kongre'nin her iki kanadından geçmesi durumunda da yasalaşması için ABD Başkanı Donald Trump'ın masasına gidecek. 

Yorumlar (0)