Trump'tan Twitter yorumu: "Elon iyi bir insan ama..."

Twitter'ın eski yönetimi tarafından hesabı askıya alınan Donald Trump'ın, Musk döneminde platforma dönüp dönmeyeceği merak ediliyor. Musk'ın, "Trump, Twitter'a dönsün mü?" başlıklı anketinden "evet" sonucu çıktı. Eski ABD Başkanı Donald Trump'tan, Musk'ın çağrısına yanıt geldi.

DÜNYA 22.11.2022, 14:21 23.11.2022, 17:06 Hakan Öksüz
Trump'tan Twitter yorumu: "Elon iyi bir insan ama..."

2020 yılında yapılan başkanlık seçimlerinde Demokrat Joe Biden'a kaybeden eski ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan ban yemişti. 2021 yılının ocak ayında yaşanan Kongre baskınına yol açan konuşmalar yapmakla suçlanan Trump'ın, Twitter üzerinden takipçilerini gaza getirici paylaşımlarda bulunduğu ifade edilmişti. Bunun üzerine Twitter yönetimi, Trump'ın hesabını süresiz olarak askıya almıştı.

Twitter'da Musk rüzgarları

Sosyal medya platformu Twitter'ı 44 milyar dolar karşılığında satın alan Elon Musk, ayağının tozuyla birçok değişiklik yaptı. Yönetim kurulunu dağıtan ve çalışanların bir kısmının işine son veren Musk, Twitter'ı "sahte hesap çöplüğü" olmaktan kurtaracağını söyledi. "Mavi tik" sahibi hesaplardan aylık 8 dolar ücret alınacağını kaydeden Musk, son aylarda gündeme oturan isimlerden oldu.

Musk'ın Trump anketinden "evet" sonucu çıktı

Twitter'da yapacağı değişikliklerle ilgili zaman zaman takipçilerine sorular soran milyarder girişimci, Donald Trump ile ilgili de bir anket yaptı. "Trump, Twitter'a dönsün mü?" başlıklı anketten "evet" sonucu çıktı. 

"Truth Social platformunda olacağım"

Önceki aylarda "Truth Social" isimli kendi sosyal medya platformunu kuran Donald Trump ise Twitter'a dönmeyi düşünmüyor. Yeni platformuna olan bağlılığının süreceğini kaydeden Trump, "Elon Musk sevdiğim bir kişi, harika bir insan. Ben görevdeyken beraber güzel çalışmalarımız oldu ancak Twitter'ın eski yöneticileri beni hayal kırıklığına uğrattı. Bu nedenle Twitter'a dönmek gibi bir düşüncem yok." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)