Trump'tan tehdit gibi açıklama: Adaylığım engellenirse kargaşa çıkar!

Hugh Hewitt tarafından sunulan bir radyo programına katılan ABD'nin eski başkanı Donald Trump, "Savcıların yürüttüğü soruşturma, başkanlığa aday koymamı engellerse sorun olur. ABD halkı bunu kaldıramaz. Daha önce görmediğimiz sorunlarla karşılaşırız." dedi.

DÜNYA 16.09.2022, 21:03 Hakan Öksüz
Trump'tan tehdit gibi açıklama: Adaylığım engellenirse kargaşa çıkar!

Dört yıllık başkanlık döneminde sıra dışı açıklamalarıyla uluslararası kamuoyunun gündeminde yer eden ABD Başkanı Donald Trump, 2020 yılının Kasım ayındaki seçimleri kaybederek koltuğunu Joe Biden'a devretmişti. Seçimi kaybettikten sonra verdiği demeçlerle eleştirilerin odağına yerleşen Trump, Beyaz Saray'dan ayrılırken yüksek gizliliğe sahip bazı belgeleri de yanında götürmekle suçlanmıştı. Trump'ın Florida'daki evine FBI tarafından baskın yapılmıştı.

"ABD halkının dayanma sınırları zorlanacaktır"

Hugh Hewitt'in sunduğu radyo programına katılan Donald Trump, üzerine atılan suç nedeniyle savcıların harekete geçtiğini hatırlattı. Yapmadığı şeyler için suçlandığını ve isminin karalandığını kaydeden Cumhuriyetçi eski başkan, "Savcıların yürüttüğü soruşturmanın amacı, bundan sonraki başkanlık seçimlerinde adaylığımı koymamı engellemek. Bunun gerçekleşmesi durumunda ABD halkının dayanma sınırları zorlanacaktır. Savcıların bu soruşturması yüzünden adaylığım engellenirse, daha önce ülke olarak görmediğimiz sorunlarla karşılaşırız." dedi.

Hugh Hewitt araya girdi, Trump yanıtladı!

Trump'ın bu ifadesi üzerine programın sunucusu Hugh Hewitt araya girdi. Hewitt, "Bu sözleriniz, bazı kişiler tarafından şiddete çağrı olarak yorumlanabilir." uyarısında bulundu. Sadece düşüncelerini dillendirdiğini ve kimseyi şiddete teşvik etmediğini kaydeden Hewitt, "Bunun yaşanacağını düşünüyorum, bence çok büyük sorunlar olur." ifadelerini kullandı.

"Kabul edelim, harika bir başkandım"

ABD'nin eski başkanı Trump, suçlanması halinde yeniden aday olup olmayacağı sorusuna, "Bunu düşünemiyorum bile, neden suçlanayım ki? Ben kanunlara aykırı hiçbir şey yapmadım. Beni suçluyorlar ama Rusya ile iş birliği içinde olan asıl kişiler Demokratlar. Mükemmel bir başkanlık dönemi geçirdim, bunu kabul edelim. Orduyu modernize ettik, vergileri düşürdük ve istihdamda rekor kırdık." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)