Trump'tan Seattle Valisi'ne: Şehri teröristlerden alın, yoksa ben alırım!

ABD Başkanı Donald Trump, protestocuların özerk bölge ilan ettikleri Seattle'ın valisine seslenerek, "iç teröristlerin" egemenliğine geçen şehri geri almaları gerektiğini, aksi takdirde kendisinin harekete geçeceğini ifade etti.

DÜNYA 12.06.2020, 10:33 12.06.2020, 10:42
Trump'tan Seattle Valisi'ne: Şehri teröristlerden alın, yoksa ben alırım!

ABD'de siyahi vatandaş George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ayaklanan milyonlarca kişi, siyahilerin hayatlarının değerli olduğuna dair sloganlar eşliğinde ırksal ayrımcılığa karşı tepkisini sürdürmeye devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, söz konusu protestoların kitlesel bir hareket olmadığını, iç ve dış grupların gayrimeşru işleri olduğunu ileri sürdü. 

ABD Başkanı Trump, Macar asıllı ABD'li iş insanı George Soros'tan Rusya'ya kadar birçok dış gücün protestoların arkasında olduğunu belirterek, ırkçılık karşıtı olan "Antifa" isimli sol grubu da "terörist" olarak nitelendireceğini söylemişti.

"Seattle Valisi de protestoların arkasında"

Seattle'da protestocuların meclis ve belediye binalarına girmeleri ve meclis binasına "Seattle Otonom Bölgesi" yazılı bir tabela yerleştirmeleri üzerine Trump, söylemlerini daha da sertleştirdi.

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Seattle Valisi'nin de protestoların arkasında olduğunu öne sürerek, Seattle'ın radikal solcu Demokratlar tarafından yönetildiğini ve buranın iç teröristlerin egemenliğine geçtiğini belirtti. Trump, "kanun" ve "düzen" vurgusu yapmıştı. 

"Anarşistleri durdurun"

Eylemcileri "iç teröristler" olarak nitelendiren Trump, Twitter hesabından açıklama yapmaya devam etti.

Trump, protestocuların özerk bölge ilan ettikleri Seattle'ın valisine seslenerek, "iç teröristlerin" egemenliğine geçen şehri geri almaları gerektiğini, aksi takdirde kendisinin harekete geçeceğini ifade etti.

Bunun bir oyun olmadığına dikkat çeken Trump, "anarşistlerin" derhal önünün kesilmesi gerektiğini belirtti.

Trump, polis kuvvetlerini güçlendireceğini kaydederek, Demokratların silahsızlandırmaya yönelik çağrılarına tepki gösterdi. 

ABD Başkanı, radikal solcu Demokratların önce silahları, şimdi de polisi ortadan kaldırmaya çalıştığını iddia etti. 


 

Yorumlar (0)