Trump'tan saldırı sonrası ilk açıklama!

ABD Başkanı Donald Trump'tan Irak'taki 2 ABD üssüne saldırı sonrası ilk açıklama geldi.

DÜNYA 08.01.2020, 06:51
Trump'tan saldırı sonrası ilk açıklama!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Irak'taki 2 Amerikan üssüne İran tarafından yapılan saldırılara ilişkin, "İran'dan fırlatılan füzeler Irak'taki 2 askeri üssü hedef aldı. Zayiat ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar her şey yolunda." açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın ABD üslerine yönelik saldırısı sonrasında Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Saldırı sonrasında Beyaz Saray'da Ulusal Güvenlik Konseyi ile bir toplantı yapan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın, paylaşımında seçtiği ifadelerle rahat bir tavır ortaya koymaya çalıştığı görüldü.

Konuyla ilgili olarak sabah bir açıklama yapacağını söyleyen ABD Başkanı Donald Trump, "Her şey yolunda. İran'dan fırlatılan füzeler Irak'taki 2 askeri üssü hedef aldı. Zayiat ve hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Şu ana kadar her şey yolunda. Dünyadaki en güçlü ve donanımlı orduya sahibiz." dedi.

FAA'den İran ve bölgesindeki ABD uçaklarına sınırlama geldi

Diğer taraftan yazılı bir açıklama yapan Amerika Birleşik Devletleri Federal Havacılık İdaresi, Amerikan uçaklarının İran, Irak, İran Körfezi ve Umman Körfezi bölgelerindeki uçuşlarını "acil durum" nedeniyle geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasında artan gerilim ve İran'ın son füze saldırıları dolayısıyla söz konusu bölgedeki sivil havacılık faaliyetlerinin tehlikeli bir boyuta taşınabileceğine vurgu yapan kurum, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildirdi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin "intikam operasyonu" kapsamında, Amerika'nın Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nün onlarca karadan karaya balistik füzeyle vurulduğu duyurulmuştu.

Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı) ise İran’ın Amerikan askerlerinin konuşlu olduğu Irak'taki el-Esed ve Erbil üslerine 12’den fazla balistik füze ile saldırı gerçekleştirdiğini ve ilk hasarların değerlendirilmeye çalışıldığını kaydetmişti.

Yorumlar (0)