Trump'tan Oscar tepkisi: Nasıl en iyi film seçilir?

ABD Başkanı Donald Trump, 92. Oscar Ödülleri'nde önemli bir başarı elde eden Parazit filmini eleştirdi. Trump, ilginç bir tepki göstererek, "Güney Kore ile ticaret konusunda yeterince sorunumuz var, bir de üstüne yılın en iyi filmi ödülünü veriyorlar." ifadeleri kullandı.

DÜNYA 21.02.2020, 11:28
Trump'tan Oscar tepkisi: Nasıl en iyi film seçilir?

ABD Başkanı Donald Trump, 92. Oscar Ödülleri'nde adeta tarih yazan Parazit filmini eleştirdi. 

Trump, ABD’nin Colorado eyaletinde gerçekleştirdiği seçim mitinginde, "Akademi Ödülleri bu yıl ne kadar kötüydü, izlediniz mi?” diye sorduktan sonra ödül anonsunu taklit ederek “Ve ödülü kazanan… Güney Kore’den bir film." dedi. 

Filmin Güney Kore yapımı olmasına takan Trump, “Bu da ne demek oluyor? Güney Kore ile ticaret konusunda yeterince sorunumuz var, bir de üstüne yılın en iyi filmi ödülünü veriyorlar. İyi miydi? Bilmiyorum." ifadelerini kullandı. 

Trump, "Rüzgâr Gibi Geçti" ve "Sunset Bulvarı" gibi ABD klasiklerinin çok daha nitelikli olduğunu ve bu tarz filmlerin çekilmesi gerektiğini ileri sürdü. 

"Trump yorumlayamıyor"

Parazit’in ABD dağıtımcısı Neon şirketi, ABD Başkanı Donald Trump'a sosyal medya platformu Twitter üzerinden yanıt verdi. 

Firma, "Anlaşılabilir, (Trump) yorumlayamıyor." açıklamasında bulundu. 

Ödülleri silip süpürdü

Parazit filmi, Cannes'da Altın Palmiye kazanan ilk Güney Kore yapımı olarak tarihe geçti. Öte yandan, Altın Küre "En İyi Yabancı Dilde Film Ödülü"nü almaya hak kazandı. 

BAFTA ödüllerinde ise "En İyi Yabancı Dilde Film" ve "En İyi Özgün Senaryo" dallarında ödül aldı. 

6 dalda Oscar’a aday gösterilen Parazit, "En İyi Film", "En İyi Yönetmen", "En İyi Uluslararası Film" ve "En İyi Orijinal Senaryo" dallarında ödül almaya hak kazandı. 

Parazit filmi, ilk defa orijinal dili İngilizce olmayan bir filmin "En İyi Film" seçilmesiyle tarihe geçti. Diğer yandan, Oscar kazanan ilk Güney Kore filmi olmayı başardı.

Yorumlar (0)