Trump'tan Netanyahu'ya çok sert çıkış: İhanete uğradım

Yeni bir röportaj dizisi veren eski ABD Başkanı Donald Trump, zamanında yakın müttefiklik yaptığı eski İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu hakkında çok sert sözler sarf etti. Trump'ın eleştirileri üzerine sesiz kalmayan Netanyahu ise "iki ülke ittifakı önemli" dedi.

DÜNYA 11.12.2021, 14:15 12.12.2021, 10:23 Hanife
Trump'tan Netanyahu'ya çok sert çıkış: İhanete uğradım

Donald Trump, Biden'ı ilk tebrik eden isimin eski müttefik dostu Netanyahu'nun olmasına yönelik düşüncelerini İsrailli gazeteci Barak Ravid'e verdiği röportajda dile getirdi. 

Gazeteci Ravid, yakında piyasaya süreceği kitabındaki Trump röportajından bir kesit paylaştı. 

Kesitte Trump konuya yönelik, "Biden’ı çok erken kutladı. Çoğu dünya liderinden daha erken. Bibi’yle (Netanyahu’ya taktığı takma ad) o kutlama mesajından sonra hiç konuşmadım" dedi ve Netanyahuya yönelik küfüre varan ifadelere yer verdi.

Röportajında Netanyahu için "Bibi" lakabını kullanan Trump, "Bibi'yi severim ama sadakati de severim. Biden'ı tebrik eden ilk kişi, kimse için yapmadığım şeyleri yaptığım Bibi'ydi.” diyerek Netenyahu’nun sessiz kalmak yerine büyük bir hata yaptığını belirtti.

Ayrıca Trump, kendisinin seçime itiraz ettiği saatlerde Netanyahu'nun Biden'ı tebrik ettiğini ve eşinin kendisine tebrik haberini gösterdiğinde şok olduğunu da söyledi.

Netanyahu'dan ilk yanıt

Trump’ın Ravid'e verdiği röportajda kendisini "sadakatsizlikle" suçlaması üzerine Netanyahu’dan yanıt geldi.

"Başkan Trump'ın İsrail'e ve İsrail'in güvenliğine yaptığı büyük katkıları takdir ediyorum.” diyerek sözlerine başlayan Netanyahu, İsrail ve ABD arasındaki güçlü ittifaka değer verdiğini bu sebeple göreve gelen yeni başkanı tebrik etmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0)