Trump'tan müjde: Pazartesi New York'ta olacak

ABD Başkanı Donald Trump, "ABD donanmasına ait hastane gemisi pazartesi New York'ta olacak" müjdesini verdi.

DÜNYA 27.03.2020, 07:33
Trump'tan müjde: Pazartesi New York'ta olacak

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Covid-19 ile Mücadele Görev Gücü günlük basın toplantısında salgına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınıyla mücadele kapsamında, Amerikan donanmasına ait Comfort isimli hastane gemisinin pazartesi günü New York Limanı'na varacağı müjdesini verdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'ndeki Covid-19 salgınının merkezi konumundaki New York'taki hastane yatağı kapasitesinin artırılması için buraya bir gemi göndereceklerini belirten Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, "Amerikan donanmasına bağlı Comfort isimli hastane gemisi cumartesi günü Virginia'dan hareket edecek ve pazartesi günü New York Limanı'na varacak." ifadelerini kullandı.

Başkan Donald Trump, cumartesi günü geminin Virginia eyaletindeki Norfolk Limanı'ndan ayrıldığı sırada, kendisinin de orada hazır bulunacağını belirtti.

Bir gazetecinin "Covid-19 için neden Çin virüsü demeyi sürdürüyorsunuz?" sorusuna ABD Başkanı Donald Trump, "Bence virüsü artık böyle nitelendirmenin zamanı gelmişti." cevabını verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'ndeki işsizlik rakamlarının bugün rekor seviyeye ulaşmasına ilişkin ise, "Bu, kimsenin suçu değil. Bu gizli düşmanı yendiğimizde, geri dönüşümüz çok hızlı olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin bazı kesimlerinde koronavirüs (Covid-19) vakalarının daha az olduğunu söyleyen Donald Trump, "Tarihler üzerine çalışacağız ancak insanlarımız işlerine geri dönmek istiyor. Gelecek hafta başında, elimizde daha çok bilgi olacak. Fakat herkes işine gücüne geri dönmeli." diye konuştu.

"Covid-19 ile ilgili Çin'deki sayıları bilmiyorsunuz"

ABD Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirecekleri bilgisini verdi.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Covid-19 (yeni tip kronavirüs) vaka sayılarının Çin'i geçerek dünyada ilk sıraya yerleştiğinin anımsatılması üzerine Başkan Trump, "Bence bu bizim ne kadar çok test yaptığımızı gösteriyor. Koronavirüs ile ilgili Çin'deki sayıları bilmiyorsunuz. Eminim Çin'in test yapıp yapmadığını söylemek biraz zor olur." ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Covid-19 ile Mücadele Görev Gücü üyesi Doktor Deborah Birx ise açıklamasında, "Şu anda ülkedeki koronavirüs vakalarının yüzde 55'i New York'ta." şeklinde konuştu.

Amerika vaka sayılarında Çin ve İtalya'yı geride bıraktı 

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınında Amerika, 82 bin 179 vaka sayısı ile dünya genelinde Çin ve İtalya'yı geride bırakarak ilk sıraya yükseldi. Amerika'daki Covid-19 kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı ise 1177'ye ulaştı.

New York, Amerika'da 37 bin 738 vaka ve 385 can kaybı ile salgının en fazla etkisini gösterdiği eyalet olarak listenin başında bulunuyor.

Yorumlar (0)