Trump'tan Maduro'yu kızdıracak kabul!

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu bir kez daha kızdıracak. Trump, Guaido'yu Beyaz Saray'da ağırladı.

DÜNYA 06.02.2020, 07:19
Trump'tan Maduro'yu kızdıracak kabul!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden ve yurt dışına çıkış yasağı bulunan ancak defalarca bu yasağı delen muhalif lider Juan Guaido'yu Beyaz Saray'da ağırladı.

ABD Başkanı Donald Trump ve Juan Guaido öğle saatlerinde Beyaz Saray'da bir araya geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Juan Guaido'yu Beyaz Saray'ın girişinde karşıladı.

İkilinin görüşmesinden önce basına yapılması gereken açıklama ise herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin son dakikada iptal edildi. Ana görüşme de yine basına kapalı olarak yapıldı.

Juan Guaido, ABD Başkanı Donald Trump'tan önce ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve bazı Amerikalı siyasetçilerle de bir araya geldi.

Guaido yurt dışı yasağını bir kez daha deldi

Amerika destekli Juan Guaido, TSJ'nin (Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesi) koyduğu yurt dışına çıkış yasağına rağmen 19 Ocak'ta Kolombiya'ya geçmiş, Kolombiya'nın başkenti Bogota'da düzenlenen Amerika Kıtası Terörizmle Mücadele 3. Bakanlar Konferansı'na katılmıştı.

Etkinlikte Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşen Juan Guaido, daha sonra WEF'in (Dünya Ekonomik Forumu) İsviçre’nin Davos kasabasında gerçekleştirilen zirvesine katılmak ve farklı temaslarda bulunmak üzere Avrupa'ya gitmişti.

TSJ'nin (Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesi) birçok suçlamadan ötürü Venezuela dışına çıkış yasağı koyduğu muhalif Ulusal Meclis (AN) Milletvekili Juan Guaido, Amerika Birleşik Devletleri'nin yolladığı "insani yardımların" Venezuela'ya sokulması girişimi öncesinde, Kolombiya'da 22 Şubat 2019 tarihinde düzenlenen konserde ortaya çıkmıştı. Kendisini Venezuela'nın geçici devlet başkanı ilan eden muhalif AN (Ulusal Meclis) Milletvekili Juan Guaido'nun Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesinin (TSJ) yurt dışına çıkış yasağını delmesi dünya gündemine oturmuştu.

Veezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif AN (Ulusal Meclis) Milletvekili Juan Guaido'nun Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesinin (TSJ) yurt dışına çıkış yasağını bir kez daha delmesine ve üstelik bunu ABD ile yapmış olmasına tepki göstermesi bekleniyor.

Yorumlar (0)