Trump'tan Lavrov'a: Sakın karışmayın!

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Washington'daki görüşmesinde, Rusya'yı ABD'nin 2020'deki başkanlık seçimlerine herhangi bir müdahale girişimine karşın uyardığı ortaya çıktı.

DÜNYA 11.12.2019, 09:17
Trump'tan Lavrov'a: Sakın karışmayın!

Beyaz Saray Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Beyaz Saray'da bir araya geldiği hatırlatıldı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, ABD Başkanı Donald Trump'ı ABD-Rusya ilişkilerinin son durumu hakkında bilgilendirdiğinin belirtildiği açıklamada, "ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın ABD'deki seçimlere herhangi bir müdahale girişimi konusunda uyarıda bulundu ve Rusya'yı Ukrayna ile çatışmayı çözmeye davet etti." ifadelerine yer verildi.

"Rusya'dan ABD seçimlerine müdahale" iddiası

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 8 Kasım 2016 yılında yapılan ve Demokrat aday Hillary Clinton'a karşı Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın kazandığı başkanlık seçimleri, daha Trump Oval Ofis'teki koltuğuna oturmadan tartışmalara sebep olmuştu.

Rusya'nın siber saldırılar yoluyla seçimlere müdahale ettiği ve seçim sonuçlarını Donald Trump lehine etkilediği iddiası, seçimden hemen sonra hem FBI (Federal Soruşturma Bürosu) hem de Kongredeki ilgili komiteler aracılığıyla soruşturulmaya başlanmıştı.

Özel Yetkili Savcı Mueller, yürüttüğü Rusya soruşturmasının sonucunda ABD Başkanı Donald Trump'ın veya seçim kampanya ekibinin Rusya ile gizli iş birliğine girdiği yönünde bir sonuca ulaşmadığını açıklamıştı.

Yorumlar (0)