Trump'tan Kral Selman'a "Abraham" örneği!

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'e Abraham Anlaşması'nı örnek göstererek, "Körfez ülkeleri ile müzakere" çağrısında bulundu.

DÜNYA 07.09.2020, 09:00
Trump'tan Kral Selman'a "Abraham" örneği!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump, telefon görüşmesi yaptığı Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'e Abraham Anlaşması'nı (İsrail-BAE normalleşme anlaşması) örnek göstererek, aralarındaki sorunun çözümü için diğer Körfez ülkeleri ile müzakere yapmaya çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Donald John Trump ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Aldüzaziz arasında telefon görüşmesi yapıldığını aktaran Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere, yaptığı yazılı açıklamada, görüşmenin ayrıntılarına ilişkin bilgi verdi.

ABD Başkanı Donald John Trump'ın, Suudi Arabistan'ın G-20 liderliğinden övgüyle bahsettiğini belirten Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere, Başkan Donald Trump'ın geçtiğimiz hafta İsrail'den (Tel Aviv'den) Birleşik Arap Emirlikleri'ne (Abu Dabi'ye) tarihî bir ticari bir seferle başlayan İsrail ve BAE arasındaki uçuşlar için Suudi hava sahasının açılmasından mutluluk ve memnuniyet duyduğunu söylediğini aktardı.

ABD Başkanı Donald John Trump'ın Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasındaki Abraham Anlaşması'na (The Abraham Accord) vurgu yaptığını ve bölgesel güvenlik ve refahı artırmanın yollarına temas ettiğini söyleyen Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere, ABD Başkanı Donald John Trump'ın, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'e, aralarındaki sorunların çözülmesi konusunda öteki Körfez ülkeleriyle müzakereye gitmesi çağrısında bulunduğunu bildirdi.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere, ABD Başkanı Donald John Trump'ın Amerika Birleşik Devletleri ve Suudi Arabistan arasındaki "güçlü ortaklığın" altını çizdiği ve Kral Selman bin Abdülaziz'e liderliği için de ayrıca teşekkür ettiğini ifade etti.

Yorumlar (0)