Trump'tan koronaya tuhaf çözüm: Sürü zihniyeti!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, tüm dünyada etkisini gösteren yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kendiliğinden çekip gideceğini savundu. Trump, "sürü zihniyeti" geliştirilmesi gerektiğini söyledi. 

DÜNYA 16.09.2020, 16:10
Trump'tan koronaya tuhaf çözüm: Sürü zihniyeti!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, ABC News'in programına katılarak, seçmenlerin sorularını yanıtladı. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump, George Stephanopoulos'un moderatörlüğünü yaptığı programda, oldukça ilginç açıklamalarda bulundu. 

Trump, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı yapılan çalışmaları överek, yakın zamanda aşının hazır olacağını söyledi. 

Kendisinden önceki yönetimin yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısını piyasaya sürmesinin bir seneyi bulabileceğini ancak şu anda aşının çıkarılmasına yalnızca birkaç hafta olduğunu ifade eden Trump'a "pandemiyi neden önemsiz gösterdiği" soruldu.

Trump, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) önemsiz göstermediğini, aksine çok güçlü eylemlerde bulunduğunu ifade etti.

Yeni tip koronavirüsün "ortadan kaybolacağı" konusunda ısrarcı olan Trump, pandeminin aşısız da çekip gidebileceğini ancak aşının bulunmasıyla daha çabuk çekip gideceğini söyledi.

"Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) birçok ölümle sona ereceğinin" söylenmesi üzerine Trump, "sürü zihniyeti" geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Sürü bağışıklığını mı ima etti?

Trump'ın "sürü zihniyeti" ifadesiyle "sürü bağışıklığını" ima ettiği belirtildi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yeterli sayıda insan bağışıklık kazandığı zaman pandeminin sona ereceğini, yani "sürü bağışıklığı" yöntemini uyguladıklarını duyurmuştu.

Bunun üzerine İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları ve ölümler artmıştı. Enfekte olan İngiltere Başbakanı Johnson, sürü bağışıklığı yönteminden vazgeçtiğini duyurmuştu. 

"Sürü zihniyeti" ile neyi kast ettiğini anlatmaya çalışan Trump, bu kez "sürü gelişimi" yaşanacağını söyledi. Trump, yine de aşının bulunmasıyla yeni tip koronavirüsün (Covid-19) daha hızlı geçip gideceğini ve köşenin dönüldüğünü ifade etti. 

"Birçok kişi maske takmıyor"

Trump, maske takmadığı için kendisine tepki gösterilmesine de değindi.

Birçok insanın maske takmadığını ve bunun iyi bir korunma yöntemi olmadığını düşündüğünü aktaran Trump, "Bahsettiğiniz kişiler kim?" sorusuna "Garsonlar" yanıtını verdi. 

Trump, garsonların sürekli maskelerine dokunduklarını ve sonra tabağı ellediklerini belirterek, maske işinin bittiğini söyledi. 

Koronavirüsün merkezi oldu

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) şu ana kadar yaklaşık 6.6 milyon yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi.

Ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaklaşık 200 bin can kaybı gerçekleşti. 

Yorumlar (0)