Trump'tan korkutan açıklama: "Çok sayıda kişi ölecek" 

ABD Başkanı Donald Trump Covid-19 salgınıyla ilgili korkutan bir açıklama yaptı.

DÜNYA 05.04.2020, 09:13 05.04.2020, 09:23
Trump'tan korkutan açıklama: "Çok sayıda kişi ölecek" 

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ABD'de oluşturduğu etkiyi bir süre daha yoğun şekilde hissedeceklerini belirterek, "En zor kısmı bu hafta ve gelecek hafta olacak. Maalesef birçok ölüm yaşanacak." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump, Covid-19'la mücadele kapsamında Beyaz Saray'da düzenlediği toplantıda alınan önlemleri açıkladı.

ABD yönetiminin tüm ülkede salgını önlemeye yönelik sayısız tedbir aldığını belirten Trump, en kısa sürede virüs krizini aşmak istediklerini vurguladı.

Trump,ülkenin böyle bir duruma alışık olmadığını belirterek "İnsanlar maçlara gitmek istiyor, dışarı çıkıp temiz hava almak ve hayatlarını normale döndürmek istiyor. Bunun en kısa sürede olmasını umuyoruz. Bu ülke çalışmak üzere inşa edildi, kapalı kalmak üzerine değil." dedi.

ABD Başkanı, Covid-19 hakkında "bugüne kadar en hızlı yayılan virüs salgını" ifadesini kullanırken, sosyal mesafe kuralına herkesin uyması gerektiğini söyledi.

Koronavirüs salgınını gelecek 2 hafta yoğun şekilde hissedeceklerini vurgulayan Trump, "En zor kısmı bu hafta ve gelecek olacak. Maalesef birçok ölüm yaşanacak. Bu süreçte (salgın) New York'u çok sert şekilde vuracak." uyarısında bulundu. 

New York'a 1000 askeri doktor desteğe geliyor

Ayrıca Trump, salgından en fazla etkilenen eyalet olan New York'a askeri doktor ve hemşire takviyesi yapacaklarını söyledi.

New York'ta yaşanan doktor sıkıntısına değinen Trump, "New York'a koronavirüsle mücadele kapsamında 1000 kadar askeri doktor gönderiyoruz. Onların çok faydası olacak gerçekten." şeklinde konuştu.

Yurt dışındaki Amerikalıları ülkeye getirmek için çalışmalarına devam ettiklerini de dile getiren Trump, şu ana kadar 75 ülkeden 40 bin Amerikan vatandaşını geri getirdiklerini aktardı.

Trump: "Hidroksiklorokin kullanın"

Amerikan kamuoyunda daha önce tartışmalara neden olan "koronavirüse karşı ilaç" konusunda bir kez daha yorum yapan Trump, "hidroksiklorokin"in virüse karşı işe yaradığını ve kullanılabileceğini öne sürdü.

Trump, "Hidroksiklorokin işe yarayabilir. Doktorlar bunu kullanabilir. Ne kaybedecekler ki? Yeterince hatta fazlasıyla stoğumuz var." değerlendirmesini yaptı.

7 güne zirve yapacak

Bir diğer yandan salgının seyriyle ilgili açıklamalar yapan "Koronavirüsle Mücadele Görev Gücü" üyesi Dr. Deborah Brix, New York'ta salgının bir hafta sonra zirve noktasına ulaşmasını beklediklerini ifade etti.

Dr. Brix ayrıca, ABD'nin salgın konusunda İspanya ve İtalya'nın 12 gün gerisinde olduğunu dile getirdi. Brix, yaklaşık 2 hafta sonra ABD'nin bugün İtalya ve İspanya'nın bulunduğu noktaya gelmesini beklediklerini kaydederek, "Kendimizi buna göre hazırlamaya çalışıyoruz. Zamanla yarışıyoruz." yorumunu yaptı.

Geçen hafta Beyaz Saray'daki açıklamasında Trump, ABD'de 100 ila 240 bin arasında kişinin hayatını kaybedebileceğini ifade etmişti.

Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilerde ABD'de koronavirüs vaka sayısı 300 binin üzerine tırmanırken, koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı ise 8300 seviyesine ulaştı.

Yorumlar (0)