Trump'tan Kim için tek cümle!

ABD Başkanı Donald Trump'tan Kuzey Kore lideri için "iyi olduğuna memnunum" yorumu!

DÜNYA 03.05.2020, 09:07
Trump'tan Kim için tek cümle!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un fabrika açılışına katıldığını gösteren fotoğraflarına dair, "Onun geri döndüğünü ve iyi olduğunu görmekten memnunum." yorumununda bulundu.

Son zamanlarda Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sağlığının yerinde olmadığı yönündeki haberlere atıfta bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından kısa bir yorum yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, "Onun geri döndüğünü ve iyi olduğunu görmekten memnunum." değerlendirmesinde bulundu.

Diğer taraftan ABD Başkanı Donald Trump'ın yorum yaptığı Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un ülkenin başkenti Pyongyang'da gübre fabrikasının açılışına katıldığını gösteren fotoğrafların bir Türk tarafından paylaşılmış olması ise dikkatlerden kaçmadı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hakkında son haftalarda sağlığının yerinde olmadığı veya öldüğü yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

Kim Jong-un'un sağlık durumu hakkında tavsiyede bulunmak üzere bir grup Çinli doktorun Kuzey Kore'ye gittiği iddia edilmiş, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un 12 Nisan'da kardiyovasküler bir operasyon geçirdiği ve iyileşme sürecinde olduğu yönünde haberler çıkmıştı.

Hong Kong Uydu Televizyonu, Kim Jon-un'un öldüğünü duyurmuş, bu haber ise herhangi bir yetkili tarafından doğrulanmamıştı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, 15 Nisan'da Kuzey Kore'nin kurucu lideri, büyükbabası Kim Il-sung'un doğum günü kutlaması dahil önemli etkinliklere katılmaması, sağlığı hakkında spekülasyonlara yol açmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump da Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında iddialara ilişkin, "Bu konuda bir fikrim var ama size şu an söyleyemem. Onun iyi olmasını diliyorum. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, Kim'den bir haber alabiliriz." diye konuşmuştu.

İddiaların ardından Kim Jong-un'un, Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da gübre fabrikasının açılışını yaparken fotoğrafları yayımlanmıştı.

Yorumlar (0)