Trump'tan kadınlara ırkçı saldırı!

ABD Başkanı Donald Trump, bu kez de Kongre'nin kadın demokrat üyelerini hedef aldı. Trump'ın "Geldiğiniz ülkelere geri dönün" açıklaması tepki çekti.

DÜNYA 15.07.2019, 17:53 15.07.2019, 18:04
Trump'tan kadınlara ırkçı saldırı!

ABD Başkanı Donald Trump, isim vermeden Kongre'nin kadın Demokrat üyelerini hedef alan açıklamalarda bulundu.

Trump, bu kişilerin ülkelerine geri dönmeleri gerektiğini ileri sürdü.

Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Trump, "Hükümetleri tam bir felaket olan, dünyanın en kötü, en yozlaşmış ve beceriksiz ülkelerinden gelen Kongre'nin 'ilerici' Demokrat kadınlarını görmek çok ilginç. Şimdi yüksek sesle ve şiddetle dünyanın en büyük ve en güçlü ulusu olan ABD halkına, hükümetin nasıl yönetilmesi gerektiğini söylüyorlar. Neden tamamen felaket olan ve suça bulaşmış ülkelerine geri dönüp düzeltmeye yardımcı olmuyorlar? Sonra geri dönüp bize nasıl yaptıklarını göstersinler. O yerlerin yardımlarınıza ihtiyacı var. Nancy Pelosi de hızla ücretsiz seyahat ayarlamaları yapmaktan memnuniyet duyacaktır." ifadelerini kullandı.

"Korkmuş bir Amerika'ya güveniyorsun"

Alexandria Ocasio-Cortez, sosyal medya hesabından Trump'a yanıt verdiği paylaşımında, "Bay Başkan, geldiğim ülke, hepimizin yemin ettiği Amerika Birleşik Devletleridir. Sinirlisin çünkü bizi de içine alan bir Amerika'yı tasavvur edemiyorsun. Yağma yapmak için korkmuş bir Amerika'ya güveniyorsun. Bizi seçen bir Amerika'yı kabul etmemenin yanı sıra, senden korkmadığımızı da kabul edemiyorsun." ifadelerine yer verdi. 

"Trump'ın yabancı düşmanı yorumlarını reddediyorum"

Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Partili kadın üyesi Nancy Pelosi de ABD Başkanı Trump'a tepki gösterdi. 

Trump'ın yorumlarını 'yabancı düşmanlığı' olarak nitelendiren Pelosi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Trump, 'Amerika'yı yeniden muhteşem yap' sözüyle aslında Amerika'yı yeniden 'beyaz' yapma planı olduğunu ortaya koymuştur. Farklılığımız ve birliğimiz gücümüzdür. Trump'ın ulusumuzu bölmek için yaptığı yabancı düşmanı yorumlarını reddediyorum. Kongre üyelerine saldırmak yerine, Amerikan değerlerini yansıtan insancıl göç politikası üzerinde bizimle birlikte çalışmalıdır." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)