Trump'tan ilk açıklama: Bu seçim bitmekten çok uzak

Seçim sonuçlarını kabul etmeyen Trump,  “Hepimiz neden Joe Biden'ın hatalı şekilde kazanan gibi davrandığını ve medyadaki müttefiklerini ona yardım ettiğini biliyoruz. Gerçeğin ortaya çıkmasını istemiyorlar. Basit gerçek şu ki bu secim bitmekten çok uzak...” dedi.

DÜNYA 07.11.2020, 20:40 08.11.2020, 15:44 Hanife
Trump'tan ilk açıklama: Bu seçim bitmekten çok uzak

ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık yarışının kazananın Joe Biden olduğunun duyurulmasının ardından açıklamalarda bulundu. Trump, "Amerikan halkı hak ettiği dürüst oy sayımına ve talep ettiği demokrasiye kavuşana kadar durmayacağım." dedi.

Trump: Gerçeğin ortaya çıkmasını istemiyorlar

Yazılı açıklamalarda bulunan Trump, seçimin henüz bitmediğini vurgulayarak, "Hepimiz Biden'ın neden yanlış yere kendini kazanan ilan etmek için acele ettiğini ve basındaki müttefiklerinin de ona neden yardım ettiğini biliyoruz, gerçeğin ortaya çıkmasını istemiyorlar." İfadelerine yer verdi. 
Özellikle yarışın çok yakın olduğu eyaletlerde oyların yeniden sayılacağını ve kendilerinin bazı eyaletlerde dava açtığını belirten Trump "Seçimin sonucuna medya değil, hukuki yollarla kullanılmış oylar karar verecektir." dedi.

Trump: Demokrasiye kavuşana kadar durmayacağım

Trump açıklamasında, "Biden neyi saklıyor? Amerikan halkı hak ettiği dürüst oy sayımına ve talep ettiği demokrasiye kavuşana kadar durmayacağım." İfadelerini kullandı.

Yorumlar (0)