Trump'tan ilginç öneri: Dezenfektanları vücuda enjekte edebiliriz!

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele konusunda ilginç bir öneride bulundu. Trump, "Ultraviyole ya da çok güçlü bir ışını vücuda aldığımızı düşünelim. Bu, deri yoluyla ya da başka bir yolla olabilir. Bunu test edebilirsiniz. Peki, dezenfektanları vücuda enjekte edeceğimiz bir yol var mıdır? Belki de içimizde bir çeşit temizlik yapabiliriz. Biliyorsunuz, virüs ciğerlere iniyor." açıklamasını yaptı. 

DÜNYA 24.04.2020, 09:25 24.04.2020, 13:14

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede dezenfektanların vücuda enjekte edilebileceğini söyledi. 

ABD Başkanı Trump, Covid-19 ile Mücadele Görev Gücünün Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği günlük basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Temsilciler Meclisi'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede kullanılmak üzere 484 milyar dolarlık ek bütçe tasarısını onayladığını hatırlatan Trump, bu durumdan memnuniyet duyduğunu söyledi. Trump, söz konusu yasa tasarısını bu gece onaylayabileceğini ifade etti. 

"Ekonomileri tekrar faaliyete geçiriyoruz"

ABD'de 23 eyalette vaka sayılarının azaldığını kaydeden Trump, "46 eyalette koronavirüs belirtisi gösteren kişilerin sayısında azalma var. Ekonomileri tekrar faaliyete geçiriyor olmamız heyecan verici ama bu, virüse karşı gardımızı düşüreceğimiz anlamına gelmez." ifadelerini kullandı. 

"Aşının test edilmesine çok yakın değiliz"

Trump, İngiltere ve Almanya gibi ülkelerin yanında ABD'de de yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı aşı geliştirme çalışmalarının devam ettiğini aktararak, "Aşıyı bulmaya yakınız ama bu aşının test edilmesine çok yakın değiliz. Biliyorsunuz aşıyı test etmeniz lazım ve uzun zaman alıyor." diye konuştu. 

"Dezenfektanları vücuda enjekte edeceğimiz bir yol var mıdır?"

ABD İç Güvenlik Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Müşaviri William Byran, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) güneş ışığı ve sıcaklıktan nasıl etkilendiğine ilişkin bir sunum yaptı. Byran, "Bugüne kadar yaptığımız en etkili araştırma, güneş ışınlarının hem havadaki hem de yüzeydeki virüsü öldürdüğünü görmemizdi. Sıcaklık ve nem de benzeri bir etki yaratıyor. Sıcaklığı ve nemi artırdığınızda bu, virüsün daha çok aleyhine oluyor." açıklamasını yaptı. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele konusunda ilginç bir tavsiyede bulunan Trump, "Ultraviyole ya da çok güçlü bir ışını vücuda aldığımızı düşünelim. Bu deri yoluyla ya da başka bir yolla olabilir. Bunu test edebilirsiniz. Pek dezenfektanları vücuda enjekte edeceğimiz bir yol var mıdır? Belki de içimizde bir çeşit temizlik yapabiliriz. Biliyorsunuz, virüs ciğerlere iniyor. Buna bir bakmak ilginç olabilir." şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Byran, Trump'ın bu tavsiyesinin imkânsız olduğunu kaydetti.

"Işık ve sıcağın kullanılıp kullanılmayacağına bir bakmalısınız"

Trump, daha sonra Covid-19 ile Mücadele Görev Gücünde bulunan Doktor Deborah Birx'e dönerek, "Işık ve sıcağın, tedavi olarak kullanılıp kullanılmayacağına bir bakmalısınız. Belki işe yarar, belki yaramaz. Doktor değilim sonuçta." dedi. Birx ise "Bunun tedavi olarak kullanılabileceğini sanmıyorum." karşılığını verdi.

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle şu ana kadar 2 bin 491 kişi hayatını kaybetti. Tespit edilen vaka sayısı ise 101 bin 790'a bulaştı.

Yorumlar (0)