Trump'tan ilginç çıkış: Tutuklanacağım

Donald Trump, Manhattan Bölge Savcısı'nın tahkikatına ilişkin olarak önümüzdeki hafta salı günü tutuklanmasını öngördüğünü ve bu sebeple protesto çağrısı yaptığını açıkladı.

DÜNYA 19.03.2023, 01:36
Trump'tan ilginç çıkış: Tutuklanacağım

Truth hesabı üzerinden paylaşım yapan eski ABD Başkanı Trump, “Şimdi, son derece siyasi, yolsuz, suçları için yepyeni rekorlar kırmaya çabalayan ve başındaki şahsın George Soros tarafından finanse edilmekte olduğu Manhattan Bölgesi Başsavcılığından yapılan bazı sızıntılar ortaya koyuyor ki herhangi bir suç kanıtlanamayınca, tamamen çürütülmüş ve eski masallar üzerinden, açık ara önde giden Cumhuriyetçi başkan adayı ve bu ülkenin eski başkanı önümüzdeki salı günü tutuklanacak. ABD'yi geri alın, bunu protesto edin.” dedi.



Trump hakkındaki iddialar

Trump, niçin tutuklanmasını beklediği hususunda ayrıntı vermedi fakat ABD basınına konuşan avukat ekibi Donald Trump'ın iddianame beklentisi içerisinde olduğunu ve sıradaki adımlara hazırlık yaptığını kaydetti.

17 Mart tarihinde Manhattan Bölge Mahkemesi, eski ABD Başkanı'nın Mar-a-Lago malikanesinden yakalanan devlete ait 'gizli belgeler' ile ilgili avukatı Evan Corcoran'ı ifadeye çağırmıştı.

Öte yandan, New York savcılarının, Trump hakkında porno yıldızı olan Stormy Daniels'a gönderilen 130 bin dolarlık ödemeye ilişkin bir dava açmaya çok yakın olduğu belirtiliyor. 

Daniels’in, Donald Trump'ın başkanlık yarışına girmeden evvel onunla bir ilişkisi olduğu ve 2016'daki başkanlık seçimlerinden evvel 130 bin dolarlık sus payı aldığı öne sürülmüştü. 

Yorumlar (0)