Trump'tan ilginç açıklama: "ABD'ye diz çöktürdüler"

2 sene sonra Washington DC'ye giden ABD eski Başkanı Donald Trump, “Tam anlamıyla ABD'ye diz çöktürüldü" açıklamasını yaptı.

DÜNYA 27.07.2022, 08:50 27.07.2022, 15:20
Trump'tan ilginç açıklama: "ABD'ye diz çöktürdüler"

Yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen ABD eski Başkanı Donald Trump, bu defa da gündemi uzun süre meşgul edecek gibi görünüyor.

2 yıl sonra ilk kez Washington’da

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, başkanlık görevinin tamamlanmasından sonra 2 senenin ardından ilk defa başkent Washington DC’ye gitti. 

Beyaz Saray’da çalışan eski danışmanlarının kurduğu düşünce kuruluşu America First Policy Institute yetkililerince gerçekleştirilen America First Agenda Summit’e katılan Trump, söz konusu zirvenin açılış konuşmasını yaptı.

"God Bless the USA" şarkısı ile sahneye çıktı

Trump, Lee Greenwood'un "God Bless the USA" şarkısı eşliğinde sahneye çıkarken, kalabalık tarafından uzun bir süre alkışlandı ve “ABD, ABD” şeklindeki sloganlarla karşılandı.

Konuşması sırasında kendi yönetiminin işlerine temas eden Trump, başkan olduğu süreçte ABD'nin "daha önce kimsenin görmediği" şekilde gelişen bir ekonomiye, en güvenli ve güçlü güney sınırına, düşük benzin fiyatlarına, enerji egemenliğine ve enflasyona sahip olduğunu dile getirdi.

"Amerika'ya diz çöktürüldü"

Kendi yönetimi döneminde, dünya çapında ABD’ye "çok saygı duyulduğunu" belirten Trump, aileleri ve işçileri en üst sıraya alarak "Amerika'yı tekrar harika yaptık" sözlerini kullandı.

ABD’ye "kelimenin tam anlamıyla diz çöktürüldüğünü" öne süren Trump, ABD kentlerini "gerçek savaş bölgeleri" olarak değerlendirerek, suçluların demokratik iktidar altındaki kentlerde ve eyaletlerde saltanat sahibi olduğunu aktardı.

Okul saldırıları

"Böyle bir dönem hiç yaşanmadı" sözlerini kullanan Trump, sokaktaki evsizliğe, şiddete ve ebeveynlerin, okula giden veya dönen çocuklarının vurulacağından endişe ettiğine vurgu yaptı.

“Hukuka saygı ve düzen kalmadı”

Trump, "Önemli bir sebep yüzünden çok farklı bir ülkede yaşıyoruz. Artık düzen ve hukuka saygı yok. Her kökenden her insanın, bu ülkenin herhangi bir yerinde, zamanda, şiddete kurban gitme düşüncesi olmadan yürüyebilmesi gerektiğine inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)