Trump'tan iki ülkeye büyük darbe!

ABD Başkanı Trump, Brezilya ve Arjantin'den yapılan çelik ve alüminyum ithalatına uygulanan gümrük vergisini yeniden yürürlüğe koyacağını açıkladı.

DÜNYA 02.12.2019, 16:56 02.12.2019, 17:02
Trump'tan iki ülkeye büyük darbe!

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Brezilya ve Arjantin'den yapılan çelik ve alüminyum ithalatına uygulanan gümrük vergisini yeniden yürürlüğe koyacağını belirtti. 

Amerikan tarımı zarar gördüğü için

Trump, attığı tweette Brezilya ve Arjantin'in para birimlerinin değerlerini düşürerek daha ucuza ithalat yaptığını, böylelikle Amerikan tarımının zarar gördüğünü söyleyerek bu iki ülkeden alınan tüm çelik ve alüminyuma gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı.

Trump aynı zamanda Amerikan Merkez Bankası'na da çağrıda bulundu. Faizlerin düşürülmesi gerektiğini savunan Trump, Brezilya ve Arjantin gibi davranışlarda bulunan çok fazla ülkenin olduğunu ve "güçlü Amerikan dolarından faydalanmalarının önüne geçilmesi gerektiğini" savundu.

Faizlerin eksiye düşürülmesini istiyor!

ABD Başkanı Trump, bir süredir faizlerin sıfırın altına düşürülmesi gerektiğini savunuyordu; böylelike Trump, Avrupa ülkelerinin ve diğer ticari ortakların rekabetin yoğun olduğu küresel piyasada büyük bir avantaj sağlayacağını iddia ediyor. Amerikan Merkez Bankası yetkilileri, Trump'ın bu alışılmadık önerisini yerine getirme konusunda oldukça çekingen gözüküyor.

Bolsonaro, Trump'la görüşme talebinde bulundu

Image result for jair bolsonaro
Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ABD Başkanı'nın çelik ve alüminyum vergileri açıklamasının ardından ABD Başkanı'yla doğrudan bir görüşme gerçekleştirmek istediğini dile getirdi. ABD Başkanı Trump'ın büyük destekçisi olduğu bilinen Bolsonaro, bu konuyu Ekonomi Bakanı Paulo Guedes'le de görüşeceğini açıkladı.

Arjantin de Trump'la görüşmek istiyor

Arjantin Dışişleri Bakanlığı da Brezilya'nın hemen ardından ABD Dışişleri Bakanlığı'yla temasa geçerek Trump'ın kararını görüşmek istediklerini duyurdu.

Yorumlar (0)