Trump'tan Huawei çıkışı: Bu son kararım!

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'le anlaşma yapmaya hazır olmadıklarını belirterek, "Huawei ile iş yapmayacağız, bu konuda gerçekten kararımı verdim" dedi.

DÜNYA 09.08.2019, 23:34
Trump'tan Huawei çıkışı: Bu son kararım!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, ülkesinin Çin'le ticari müzakereleri sürdürdüğünü fakat anlaşmaya henüz hazır olmadığını ifade etti.

Amerika Başkanı Donald Trump, New York'a hareketinden önce Beyaz Saray'ın bahçesinde basın mensuplarına gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'le açık bir diyalog yürüttüklerini belirterek, müzakerelerin planlandığı gibi eylülde yapılıp yapılmayacağını göreceklerini söyledi.

Donald Trump, Çin'e getirdikleri ilave gümrük vergilerinin ekonomik karşılığının Amerikan vergi mükellefleri tarafından değil Çin tarafından ödendiğini ileri sürerek, Pekin'in kendi parasının değerini baskılayarak, piyasaya çok miktarda para pompaladığı iddiasını bir kez daha yineledi.

ABD Başkanı Trump, "Çin'le konuşuyoruz ve çok iyi geçiniyoruz, ancak anlaşma yapmaya şu anda hazır değiliz. Çin bir şeyler yapmak istiyor ama ben henüz yapmaya hazır değilim." dedi.

Amerika, Huawei ile çalışmayacak

Başkan Trump ayrıca, Amerikalı firmaların Çinli bilişim devi Huawei ile çalışmayacağını söyleyerek, "Huawei ile iş yapmayacağız, bu konuda gerçekten kararımı verdim." şeklinde konuştu.

ABD Başkanı'nın açıklaması öncesi ABD Hazine Bakanlığı, önceki gün yaptığı açıklamayla Çin'i "döviz manipülatörü" olarak ilan etmişti. Çin ve Amerika'nın bir seneyi aşkın süredir yürüttüğü müzakerelerin 11'incisi mayıs başında Amerika'da yapılmıştı. Çin'in başmüzakerecisi Başbakan Yardımcısı Liu Hı, Amerika'daki müzakerelerden eli boş dönmüştü.

Yorumlar (0)