Trump'tan Erdoğan mesajı

Başkan Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iyi ilişkileri olduğunu söyleyerek Suriye'nin kuzeyindeki durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

DÜNYA 02.11.2019, 09:12
Trump'tan Erdoğan mesajı

ABD Başkanı Donald Trump, Mississippi'deki miting öncesi Beyaz Saray bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Suriye'nin kuzeydoğusunda sağlanan çatışmasızlık durumundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Kasım’da yapılması planlanan Washington ziyaretine ilişkin Trump, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile iyi ilişkilerimiz var. Ateşkes çok iyi uygulandı” açıklamasında bulundu.

"Petrolü güvence altına aldık"

Trump, ABD'nin Suriye'deki askerlerini eve döndürmek istediğini belirterek, “Türkiye ile Suriye arasındaki sınırı başkaları kontrol etsin. Biz petrolü güvence altına aldık. Petrolü seviyorum. Kürtler ile çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye ile de çalışıyoruz. Birçok ülke ile çalışıyoruz” mesajını verdi.

"Düzmece"

Temsilciler Meclisinin kendisine yönelik azil soruşturmasını da “düzmece” olarak değerlendiren Trump, “Yanlış hiçbir şey yapmamış bir başkanı azledemezsiniz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)