Trump'tan Erdoğan'a övgü: Zehir gibi lider!

ABD Başkanı Trump Demokrat rakibi Joe Biden'a yüklenerek ABD Başkanlığı'nın akıl sağlığı gerektirdiğini ifade etti. Trump, "Şi, Erdoğan ve Putin zehir gibi" dedi.

DÜNYA 23.07.2020, 22:01 23.07.2020, 22:36
Trump'tan Erdoğan'a övgü: Zehir gibi lider!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, 3 Kasım 2020'de düzenlenecek olan başkanlık seçimlerinde Demokrat rakibi Joe Biden'ı hedef aldı.

Katıldığı bir TV kanalında Trump, ABD Başkanlığı'nın zeki olmayı gerektirdiğini ifade etti.

74 yaşında olan ABD Başkanı, 77 yaşında olan Biden'in bilişsel teste katılmasının gereğinin olduğunu çünkü, başkanlık koltuğunun akıl sağlığı ve dayanıklılık gerektirdiğini kaydetti.

"Bilişsel yetenek testine katıldım"

Bilişsel yetenek testine ilişkin soru işaretlerinin medyada yer almasının ardından, Trump başkanlık görevine uygun olduğunu kanıtlamak amacıyla teste tabi olduğunu açıkladı.

Trump'ın Demokrat rakibine ilişkin argümanı, seçim kampanyasının temel taşı olarak gösteriliyor.

"Biden başkanlık için ehil değil" iması

Sözü uluslararası arenaya getiren Donald Trump, eğer başkanlık koltuğuna oturursa 78 yaşında olacak ve Amerika Birleşik Devletlerinin en yaşlı başkanı olma unvanını alacak. 

"Erdoğan zehir gibi"

Trump Biden'ın diğer ülkelerle sert müzakerelere girmeye ilişkin ehil olmadığını da ima ederek, ülke olarak iyi iş çıkartıldığını ve iyi bir ekonomiye sahip olduklarını fakat zeki birisine sahip olmaları gerektiğini söyleyip, Başkan Şi'yi, Putin'i ve Erdoğan'ı zehir gibi olarak tanımladı.

Yorumlar (0)