Trump'tan duygusal veda!

ABD halkına yönelik veda konuşması yapan Başkan Donald Trump, yeni savaşlar başlatmayan tek başkan olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade etti.

DÜNYA 20.01.2021, 08:40 20.01.2021, 18:42
Trump'tan duygusal veda!

3 Kasım 2020 tarihinde tertiplenen 59. Başkanlık Seçiminde Demokrat Joe Biden karşısında yenilen ABD Başkanı Donald John Trump, Amerikalılara hitaben veda konuşmasını yaptı.

Çetin savaşları, en zor seçimleri, en çetin kavgaları göğüslediğini belirten ABD Başkanı Donald John Trump, dünyadaki ittifakları yeniden canlandırdığını ve dünyayı Çin'e karşı koyma konusunda hiç görülmemiş şekilde bir araya getirdiğini söyledi.

Cesur diplomasi yürüttüklerini ve ilkeli gerçekçiliği sayesinde Orta Doğu'da çok önemli barış anlaşmalarına ulaştıklarını kaydeden Başkan Trump, Ortadoğu'ya yeni bir şafak geldiğini ve Amerikan askerlerini eve getirdiklerini, bilhassa on yıllardır başka yeni savaşlar başlatmayan tek başkan olmanın da gururunu yaşadığını ifade etti.

6 Ocak 2021 tarihinde Washington DC'de Kongre binasına gerçekleştirilen baskını kınayan Trump, tüm Amerikalıların, Kongre binasına düzenlenen saldırıdan ötürü dehşete düştüğünü, politik şiddetin Amerikalıların değer verdiği her şeye saldırı olduğunu, bu tür olaylara asla müsamaha gösterilemeyeceğini bildirdi.

ABD Başkanı Trump, çarşamba günü iktidarı yeni bir yönetime bırakmaya hazırlanırken, başlattığı hareketin henüz bir başlangıç olduğunun herkes tarafından bilinmesini istedi.

Yorumlar (0)