Trump'tan "Dağlık Karabağ" açıklaması!

ABD Başkanı Donald John Trump, Amerika'nın Dağlık Karabağ bölgesinde çok iyi ilişkilerinin bulunduğunu belirterek, "Çatışmaları durdurabilecek miyiz bakacağız" dedi.

DÜNYA 28.09.2020, 08:50 28.09.2020, 16:08
Trump'tan "Dağlık Karabağ" açıklaması!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald John Trump, Ermenistan ve Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanan şiddetli çatışmalarla ilgili olarak, Amerika Bileşik Devletleri'nin Dağlık Karabağ bölgesiyle çok iyi ilişkilerinin bulunduğunu söyledi ve "Çatışmaları durdurabilecek miyiz bakacağız.'' ifadesini kullandı.

Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği basın toplantısında, Ermenistan ve Azerbaycan arasında yükselen tansiyonun sorulması üzerine ABD Başkanı Donald John Trump, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve tüm ayrıntılardan haberdar olduğunu kaydetti.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki durumu dikkatli bir şekilde takip etmeye devam ettiklerini ifade eden ABD Başkanı Donald John Trump, Dağlık Karabağ bölgesiyle (bölgedeki ülkeler) çok iyi ilişkilere sahip olduklarını, çatışmaları durdurmak istediklerini ve bunu başarıp başaramayacaklarına bakacaklarını söyledi.

Dün sabah saat 06.00 civarlarında Ermenistan ordusu tarafından Azerbaycan cephe hattında bulunan sivil yerleşim alanlarına yoğun biçimde silah, havan ve top atışları yapılmış, çok sayıda şehit ve yaralı veren Azerbaycan, karşı saldırıya geçmişti.

Azerbaycan ordusu ilerleyen saatlerde işgal altındaki bazı yerleşim birimlerini işgalci Ermenistan'ın elinden geri almıştı.

Yorumlar (0)