Trump'tan Çin'e: Vuhan'dan çıkışa neden izin verdiniz, bu neyin nesi?

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Covid-19) hususunda bir kez daha Çin'i hedef göstererek, "Çin, dışarıdan uçuşları yasaklarken ülke dışına çıkan uçaklara neden izin verdi? Vuhan'dan kalkan uçaklar dünyanın her yerine uçuyordu. Bu neyin nesidir?" dedi. 

DÜNYA 30.04.2020, 09:49 30.04.2020, 09:55
Trump'tan Çin'e: Vuhan'dan çıkışa neden izin verdiniz, bu neyin nesi?

ABD, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) çıkış noktası olan Çin'e yüklenmeye devam ediyor. Ülke, salgının Vuhan Viroloji Enstitüsü'nden yayıldığını ileri sürüyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusunda yine Pekin yönetimini hedef gösterdi. 

"En yoğun şekilde İtalya'ya uçuyorlardı"

Trump, "Çin, dışarıdan uçuşları yasaklarken ülke dışına çıkan uçaklara neden izin verdi?" sorusunu yönelterek, "Vuhan'dan kalkan uçaklar dünyanın her yerine uçuyordu. İtalya'ya gidiyorlardı. En yoğun şekilde İtalya'ya uçuyorlardı. Dünyanın her yerine uçuyorlardı. Ama dışarıdan Çin'e uçuş yoktu. Bu neyin nesidir?" diye konuştu. 

"Şansımız varmış ki biz Çin'den uçuşları durdurmuşuz"

ABD'nin Çin'den uçuşları durdurduğu hatırlatan Trump, "Şansımız varmış ki biz Çin'den uçuşları durdurmuşuz. Sınır koyduk, Çin'den gelişlere yasak getirdik." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)