Trump'tan Brexit açıklaması!

ABD Başkanı Donald Trump, şayet AB, İngiltere'ye daha iyi ayrılık koşulları sunmazsa, İngiltere'nin 49 milyar dolarlık 'boşanma faturasını' ödememesi gerektiğini belirtti.

DÜNYA 02.06.2019, 13:44
Trump'tan Brexit açıklaması!

ABD Başkanı Donald Trump yarın gerçekleştireceği İngiltere ziyareti öncesi  Brexit'le ilgili açıklamalar yaptı.

"İYİ ŞARTLAR SUNULMAZSA İNGİLTERE REDDETMELİ"

Avrupa Birliği'nin (AB) İngiltere'ye daha iyi ayrılma koşulları sunmaması halinde, İngiltere'nin masadan kalkması gerektiğini söyleyen Trump, "Eğer iyi şartlar sunulmazsa İngiltere 49 milyar dolarlık 'boşanma faturasını' da ödemeyi reddetmeli" ifadelerini kullandı.

Trump, Brexit Partisi Lideri Nigel Farage'ın AB ile pazarlıklara dahil olması gerektiğini söyledi. İngiliz basını Trump'ı İngiltere'nin iç işlerine karışmakla suçladı.

BREXIT SÜRECİ

İngiltere, 1973'te üyesi olduğu Avrupa Birliği'nden 2016'da yapılan referandumla ayrılma kararı verdi.

İngiliz halkının yüzde 52 oranında ayrılmadan yana oy kullandığı referandumdan sonra Lizbon Anlaşması'nın 50'inci maddesi hayata geçirildi ve Brexit süreci başladı. Avrupa Birliği daha önce altına imza attığı taahütlerini yerine getirmeyeceği gerekçesiyle İngiltere'den 49 milyar dolarlık bir 'boşanma tazminatı' istiyor. 

İngiltere Başbakanı Theresa May İngiliz parlementosuna Brexit anlaşmasının şartlarını kabul ettiremediği için 7 Haziran itibarıyla görevini bırakacak.

Yorumlar (0)