Trump'tan BM'ye: İran'a karşı harekete geçin!

ABD Başkanı Donald Trump, BM'ye yönelik, "BMGK da dünyanın karşılaştığı sorunlara karşı harekete geçmeli. Buna, kısa sürede yüzlerce insanı öldüren İran rejiminin hareketleri de dahil olmalı" ifadelerini kullandı.

DÜNYA 05.12.2019, 23:17
Trump'tan BM'ye: İran'a karşı harekete geçin!

Trump, BM Güvenlik Konseyi (BMGK) üyesi ülkelerin BM Daimi Temsilcileri ile Beyaz Saray'daki öğle yemeğinde buluştu.

Londra'daki NATO Liderler Zirvesi'nden yeni döndüğünü ve "büyük başarılar elde edildiğini" vurgulayan Trump, "NATO üyesi diğer ülkelerle ilişkilerimiz çok çok iyi" dedi.

"İran'da durum hiç iyi değil, korkunç"

ABD'nin bugün terörizm, uyuşturucu kaçakçılığı, yasa dışı göç ve siber saldırılarla karşı karşıya olduğunu aktaran Trump, "Biz bu tehditler konusunda çok çalışıyoruz. BMGK da dünyanın karşılaştığı sorunlara karşı harekete geçmeli. Buna, kısa sürede yüzlerce insanı öldüren İran rejiminin hareketleri de dahil olmalı" değerlendirmesini yaptı. 

Trump, "Basının İran'a gidip orada neler olduğunu görmesini isterim. Çünkü durum hiç iyi değil, korkunç" ifadelerini kullandı. 

Trump, ABD'nin her zaman İran halkının yanında olduğuna işaret ederek, "İran konusunda BM ile görüşüyoruz ve iyi anlaşıyoruz. İran ve diğer meselelerde BM de çok rol alıyor" diye konuştu. 

Yorumlar (0)