Trump'tan Assange'a af teklifi: Rusya'nın parmağı olmadığını söyle!

ABD Başkanı Donald Trump tarafından Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'a af teklif edildiği ileri sürüldü. Trump'ın Assange'a  "2016 yılında gerçekleştirilen ABD seçimleri öncesi Demokrat Parti e-postalarının sızdırılmasında Rusya'nın parmağı olmadığını söylemesi" şartını sunduğu iddia edildi. 

DÜNYA 20.02.2020, 11:48
Trump'tan Assange'a af teklifi: Rusya'nın parmağı olmadığını söyle!

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange hakkında ortalığı karıştıracak bir iddiada bulunuldu. 

Assange’ın avukatı Edward Fitzgerald, Westminster Mahkemesi'nde yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump tarafından Wikileaks'in kurucusuna af teklif edildiğini ileri sürüldü.

Fitzgerald, ABD Başkanı'nın Assange'a "2016 yılında gerçekleştirilen ABD seçimleri öncesi Demokrat Parti e-postalarının sızdırılmasında Rusya'nın parmağı olmadığını söylemesi" şartını sunduğunu iddia etti. 

Öte yandan Fitzgerald, Trump’tan gelen af teklifini ileten kişinin eski Cumhuriyetçi Kongre üyesi Dana Rohrabacher olduğunu kaydetti. 

"Rusya’nın olaya karışmadığını söyle"

İddiaya göre, Dana Rohrabacher, 2017 yılının Ağustos ayında Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde Assange'a ziyaret gerçekleştirdi. Söz konusu ziyaret, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller tarafından "Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale ettiği" iddialarına ilişkin soruşturma başladığı sırada gerçekleşti. 

Avukat Fitzgerald, "Rohrabacher, Assange’ı görmeye geldi ve Başkan’ın talimatı üzerine Rusya’nın olaya karışmadığını söylemesi durumunda af ya da bir çeşit bir çıkış yolu önerdi." ifadelerini kullandı. 

Beyaz Saray'dan yalanlama geldi 

Beyaz Saray, söz konusu iddiaları yalanladı.

Basın sözcüsü Stephanie Grisham, "Başkan Donald Trump, eski Kongre üyesi olması dışında Dana Rohrabacher'i çok az tanıyor. Bu konu ya da herhangi bir konu hakkında onunla hiç konuşmadı. Bu tamamen uydurma ve külliyen yalan." açıklamasında bulundu.

Grisham, bu iddiayı "Demokratların attığı iftiralardan biri ve asla bitmeyen komplonun bir parçası" olarak değerlendirdi. 

Yorumlar (0)