Trump "tamam" dedi, Irak Başbakanı şok oldu!

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Amerikan askerlerinin Irak dışına çıkarılması hususunda Trump ile anlaştıklarını açıkladı.

DÜNYA 21.08.2020, 13:43
Trump "tamam" dedi, Irak Başbakanı şok oldu!

Dün ABD Başkanı Donald Trump ile yüz yüze görüşen Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, "Amerika Birleşik Devletleri'yle, Amerikan güçlerinin Irak dışına çıkarılması konusunda anlaştık." açıklamasında bulundu.

Irak resmi haber ajansı tarafından geçilen haberde açıklamalarına yer verilen Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin dün Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump ile Washington'da yüz yüze görüştüğü anımsatıldı.

"İlk kez ABD'den anlayışlı bir tavır gördüm"

ABD Başkanı Donald John Trump ile görüşmesinin hayli önemli ve başarılı geçtiğini vurgulayan Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, ilk kez Amerika Birleşik Devletleri’nden Irak hükümetinin taleplerine karşı şeffaf ve anlayışlı bir tavır gördüğünün altını çizdi.

ABD Başkanı DonalD John Trump ile Amerikan güçlerinin Irak dışına çıkarılıp yeniden mevzilenmesi konusunda anlaştığını belirten Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, anlaşma çerçevesinde gerekli mekanizmanın oluşturulması için teknik heyetin kurulması kararının alındığı bilgisini verdi.

Amerika Birleşik Devletleri ile birçok alanda ikili anlaşmaya imza konulduğunu da ifade eden Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, "Bunlardan en önemlisi, Zikar doğal gaz anlaşması" dedi.

ABD Başkanı Donald John Trump dün yaptığı açıklamada, Amerikan askerlerinin Irak'tan hızlı bir şekilde çekileceğini ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Orak'ta kalmak zorunda olmadığı günü de sabırsızlıkla beklediğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)