Trump, tam bir çevre düşmanı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın çevre konusundaki federal düzenlemelerin yok sayılmasını öncelik haline getirdiği ortaya çıktı.

DÜNYA 07.09.2019, 17:42 07.09.2019, 17:46
Trump, tam bir çevre düşmanı!

Araştırmalar sonucu, Trump yönetiminin federal çevre politikalarını kendi isteklerine göre şekillendirdiği ve ekonomik kazançlar doğrultusunda bu politikaların yok sayıldığı anlaşıldı. Kongre'deki Cumhuriyetçilerin desteğini de alan Trump’ın, ağır bulduğu çevre politikalarını düzenleme yoluna gittiği ya da yürürlükten tamamen kaldırdığı ortaya çıktı.

2016 yılının Kasım ayında yapılan seçimlerden başarıyla ayrılan ve başkanlık görevine gelen Trump, seçim döneminde iklim değişikliği ve küresel ısınma problemlerinin uydurma olduğunu iddia etmişti. Ekonomi alanında da Amerikan korumacı bir politika izleyeceğinin sinyallerini veren Trump, ABD şirketlerini ülke içerisinde yatırım yapmaya, aksi halde ağır vergilere zorlamış ve nitekim ülke içerisindeki istihdam imkanlarının artması hedeflenmişti.

Aradan geçen yaklaşık 3 yıllık sürenin ardından Harvard ve Columbia Hukuk Fakülteleri ve birçok farklı çevre kuruluşu tarafından yapılan araştırmalar sonucu, 84 adet çevre politikasından ya geri adım atıldı ya da düzenlemeye gidildi. Buna göre hava kirliliği ve emisyon, sondaj ve çıkarma, altyapı ve planlama, hayvanlar, zehirli maddeler ve su kirliliği başlıkları altında geriye döndürülen ya da döndürülmesi söz konusu olan birçok madde bulunuyor. Bu maddeler arasında aralarında devlet kurumlarının da bulunduğu birçok kurum ya da kuruluşun çevresel anlamdaki zorunlulukları kaldırıldı. Enerji üretimi ve ekonomik büyüme lehine eski dönemlerde oluşturulmuş çok sayıda düzenleme iptal edildi.

Yorumlar (0)