Trump sunucunun kovulmasını istedi!

ABD Başkanı Donald Trump, "Müslüman terörist" ifadesini kullanan televizyon sunucusunun kovulmasını talep etti.

DÜNYA 03.09.2020, 08:06 03.09.2020, 15:00
Trump sunucunun kovulmasını istedi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump, MSNBC sunucusu Joy Reid'in bir canlı yayın sırasında "Müslüman teröristler" ifadesini kullanmasına öfkelenerek, televizyon yönetiminden sunucunun kovulmasını rica etti.

ABD Başkanı Donald John Trump, söz konusu haberi alıntılayarak Twitter paylaşımında bulundu. Donald Trump, MSNBC sunucusu Joy Reid'in böyle bir ifade kullanamayacağını belirterek, derhal kovulması gerektiğini ifade etti.

MSNBC sunucusu Joy Reid, dün canlı televizyon yayınında ABD Başkanı Donald Trump ve destekçilerinin radikalleştiğini ileri sürmüş ve "ABD Başkanı Donald Trump ve destekçilerinin radikalleşmesi, Müslüman ülkelerdeki insanların terörize olması ile aynı" ifadelerini kullanmıştı.

Joy Reid'e sosyal medyada tepki yağdı

Canlı yayının ardından MSNBC sunucusu Joy Reid'in bu ifadelerinin "İslamofobik" ve "ırkçı" olduğunu vurgulayan binlerce sosyal medya kullanıcısı, Joy Reid'in Müslümanlar ile terörizmi bağdaştırmasına sert tepki gösterdi. MSNBC sunucusu Joy Reid'in bu sözlerine en sert tepki ise ABD Başkanı Donald Trump'tan geldi.

Donald Trump, söz konusu haberi alıntılayarak yaptığı Twitter'dan bir paylaşım yaptı ve "Yeteneksiz Joy Reid, korkunç bir ifade olan 'Müslüman teröristler' tanımını kullandığı için derhal kovulmalıdır." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, MSNBC'de böyle bir yabancı düşmanlığı ve ırkçılığı kim yapsa hızla gönderileceği değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)