Trump son 1 senede 600 milyon dolar kaybetti

Amerikan Forbes dergisinin açıklamasına göre Trump koronavirüsten dolayı son 1 yılda 600 milyon dolar kaybetti.

DÜNYA 08.09.2020, 22:45
Trump son 1 senede 600 milyon dolar kaybetti

Amerikan Forbes dergisi tarafından *En Zengin 400 Amerikalı* listesinin güncel hali duyuruldu.

Listede 1. sırada, ABD'li e-ticaret şirketi Amazon'un Üst Yöneticisi olan Jeff Bezos da yer aldı. Son 1 yılda servetini katlayan Bezos'un toplamdaki mal varlığı 179 milyar dolara çıktı.

Gates ve Zuckerberg'in serveti

Microsoft'un kurucusu olan Bill Gates'in serveti listenin ikinci sırasında yer aldı. Şu andaki toplam serveti 111 milyar dolara ulaşan Gates, son 1 senede 5 milyar dolar daha zengin oldu.

Listenin 3. sırasında ise Zuckerberg yer aldı. Son 1 senede servetine 15.4 milyar dolar daha ekleyen Zuckerberg'in toplamdaki mal varlığı 85 milyar dolar oldu.

Trump 600 milyon dolar kaybetti

Forbes listesinde en dikkat çeken detay ise özellikle New York'un en zenginlerinden olan Trump'ın sıralamada 64 basamak gerileyip 339. sıraya yerleşmesi oldu.

Son 1 yılda 600 milyon dolar bir kaybı olan Trump'ın toplamdaki mal varlığı 3,1 milyar dolardan 2,5 milyar dolara geriledi.

Koronavirüsten dolayı kaybetti

Forbes dergisi uzmanları Trump'ın mal varlığının bu kaybının en önemli nedeninin ülkeyi etkisi altına alan koronavirüs olduğu belirtildi.

Koronavirüsle birlikte Trump'un özellikle büyük şehirlerde bulunan otelleri ve ofis binaları da büyük bir zarara uğradı ve değer kaybetti.

Yorumlar (0)