Trump şikâyet ederek evini taşıdı

ABD Başkanı Donald Trump'ın resmî ikametgâhı artık New York yerine Florida olacak. Trump gerekçesini, halka yaptığı şikâyetle dile getirdi.

DÜNYA 01.11.2019, 07:30
Trump şikâyet ederek evini taşıdı

ABD Başkanı Donald Trump, "Ailem ve ben ikametgahımızı Florida'nın Palm Beach kenti yapacağız. New York'a ve halkına çok değer veriyorum, vereceğim de ancak her yıl şehre, eyalete ve yerel yönetimlere milyonlarca dolar vergi vermeme rağmen hem şehrin hem de eyaletin siyasi liderleri tarafından kötü davranılıyorum" açıklamasında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, ailesinin ve kendisinin ikametgâhlarının artık New York yerine Florida olacağını ifade ederek, "Her yıl (New York) şehre, eyalete ve yerel yönetimlere milyonlarca dolar vergi vermeme rağmen, hem şehrin hem de eyaletin siyasi liderleri tarafından kötü davranılıyorum." dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Washington'daki Beyaz Saray'da bir 5 yıl daha kalmayı umduğunun altını çizerek, "Fakat ailem ve ben ikametgâhımızı Florida'nın Palm Beach şehri yapacağız. New York'a ve halkına çok değer veriyorum, vereceğim de fakat her sene şehre, eyalete ve yerel yönetimlere milyonlarca dolar vergi vermeme rağmen hem şehrin hem de eyaletin siyasi liderleri tarafından kötü davranılıyorum." ifadelerini kullandı. 

Attığı bu adımının verilebilecek en doğru karar olduğunu kaydeden ABD Başkanı Donald Trump, "Başkan olarak, New York'a ve New York'un muhteşem halkına yardım etmek için her zaman buradayız. Onların yeri kalbimde hep çok özel kalacak." mesajını da verdi. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın ikametgâh adresi hep doğduğu kent New York olmuştu. Amerikan New York Times gazetesi Trump çiftinin eylül ayının sonunda dilekçe vererek ikametgâhlarını Florida'ya aldırdığını haber yapmıştı.

Yorumlar (0)