Trump, "Seçimlerle ilgisi yok" diyerek korona aşısı için tarih verdi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Ekim ayının sonu gelmeden yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının dağıtılacağını ancak bunun başkanlık seçimlerinin yaklaşması ile alakası olmadığını söyledi.

DÜNYA 04.09.2020, 09:56 04.09.2020, 17:02
Trump, "Seçimlerle ilgisi yok" diyerek korona aşısı için tarih verdi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Pennsylvania eyaletinde bir etkinlik gerçekleştirdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump, burada yaptığı konuşmada, yine başkanlık seçimlerindeki rakibi olan Joe Biden'ı hedef aldı.

"Depresyona sokmayı hedefliyorlar"

Trump, son günlerde gerçekleştirilen anketlerde Biden'ın önde çıkmasına tepki göstererek, söz konusu anketler ile seçmenleri depresyona sokmayı hedeflediklerini iddia etti. 

Biden'ın polise karşı nefret duyduğunu ileri süren Trump, başkanlık seçimlerindeki rakibini "Marksist" ve "sosyalist" olarak nitelendirdi.

"Maske ona güven veriyor"

Trump, Biden'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle her yerde maske takmasını da eleştirerek, maskenin ona güven duygusu verdiğini söyledi. 

Son günlerde Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) ırkçılığa ve polis şiddetine karşı düzenlenen protestolara katılan kişileri "iç teröristler" şeklinde değerlendiren Trump, Biden'ın söz konusu kişilere taviz vermeyi hedeflediğini, kendisinin ise sadece yargılamayı amaçladığını ifade etti.

"Rusya kelimesini duyunca..."

Trump, Demokratların sürekli Rusya hakkında konuştuklarını ancak Çin konusunda ağızlarını açmadıklarını belirterek, "Rusya "kelimesini duyduğu anda televizyonu kapattığını kaydetti. 

Biden'ın Usame Bin Ladin ile Kasım Süleymani'nin öldürülmesine tepki gösterdiğini aktaran Trump, rakibinin terör örgütü DEAŞ'ın kuruluşunu da sadece seyrettiğini belirtti. 

"Seçimlerin yapıldığı gece sonuçları bilmek isterim"

Trump, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) seçmenlerin posta yöntemiyle oy vermesi halinde sonuçların geç duyurulacağını iddia ederek, 3 Kasım gecesi sonuçları öğrenmek istediğini söyledi. 

"Ekim sonundan önce aşı dağıtılacak"

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı aşı bulunması konusunda önemli gelişmeler yaşandığını ve üç adayın son aşamaya girdiğini kaydeden Trump, söz konusu aşının Ekim ayının sonu gelmeden dağıtılacağını ifade etti.

Trump, bunun başkanlık seçimlerinin yaklaşması ile alakası olmadığını, yalnızca vatandaşların yaşamlarını kurtarmayı hedeflediklerini ekledi. 

Yorumlar (0)